2013 116

 

Har gått i mål vad gäller mitt mål att väga 85 kg som jag skrev om i ett inlägg i februari. Jag har tränat hela mitt liv och vägt cirka 92 kg hela mitt vuxna liv. Hade förmånen att väga 75 kg under en kortare period för ett par år sedan och kom till insikt att allt blev så mycket lättare. Varför jag gått ner i vikt beror bara på att jag äter färre kolhydrater och socker än tidigare.

 

Kan tyvärr inte löpträna då jag för ett par år sedan fick artros på insidan av höger knä. Ramlade ner från ett träd och brosket pulveriserades. Ortopeden pratade om att ta ben från höftbenskammen och gjuta in det i knät. Låter som en synnerligen enkel operation. Har tidigare opererat vänster fot, vänster armbåge, höger knä och bägge axlarna. Morfin, I like it. I like it a lot.

 

2013 041

 

Tidigare körde man tvåtimmars pass i styrketräningslokalen. Har kommit underfund med att 20 minuter intensiv träning räcker got och väl. Gäller bara att du ger allt sista repetitionerna. Är du inte röd i ansiktet efter setet har du inte gjort allt. Tränar på Sats och jag måste säga att jag inte är imponerad. Det är ett gym för random people. Deras avdelning med fria vikter får jag plats med i mitt sovrum. Saknar gamla Balken Gym som var ett riktigt brottargym. Bästa gym jag kört på låg på Katarina Bangata och hette Puma Gym. Det var ett kombinerat boxnings och styrketräningsgym. Boxare som Corpi, Lumumba, Markovic och Kemi körde där. Ägaren hette Rolf Johansson Träff och var en mycket speciell person. Alltid klädd i Cowboy hatt, skinnbyxor och boots. Dessutom kom han från en resande släkt och krängde givetvis också begagnade bilar.

 

Det som är trist med styrketräning är att så många fuskar. Ser du en som är iögonfallande muskulös så har den djäveln knaprat. Klämmer du på någon sådan på stan när han inte är beredd och det är knallhårt, släpa honom till närmaste dopningslabb. Var inte rädd. Det är bara luft.

 

En annan sak jag reflekterat över är att tjejer är i majoritet vad gäller att vara ute och jogga. Lite skumt är det, för är dom ute och springer är dom ju utan sin smartphone och kan inte se om dom har fått några likes eller liknande i sin mobil. Just fan, dom har ju den på överarmen och lyssnar på Justin Bieber och hör när det plingar till. Det är ett djävla otyg med att alla som tränar som har mobilen inpluggad i bägge öronen. ”DU. ÄR DEN MASKINEN LEDIG”? ”Va”!

 

Män är i klar majoritet vad gäller cykling och pensionärer vad gäller simning.

 

Glöm inte din D vitamin.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.