Den gångna helgen bjöd på sol, snålblåst och en hel det spännande grejer. Kungsträdgården sprakade i en kaskad av rosavit klädnad när de japanska körsbärsträden äntligen slagit ut sådär amoröst som bara de kan. Lördagen blev även nämnd som ”körsbärsblommans dag” och det var stor trängsel med en del oamoröst ruff och knuff under lövverken för att få vara med under hashtagen #kungsankb så undertecknat ville självklart inte vara sämre! Har även hört att Japan har en extra stor turistström just vid den här tiden på året då alla vill se detta vackra skådespel i dess riktiga miljö. Dock ställer jag mig mer och mer tveksam till alla dessa ”dagar” som numera tillhör precis allt möjligt och omöjligt. Gissar att det snart inte finns många dagar kvar på året som inte vikts åt något speciellt.

 

kb

 

På Skeppsbron stod köerna långa med folk med stor förväntan i blicken och småkillar som hoppade av otålighet. Där invid kajen, vaktandes av militärer med skarpladdade vapen låg ett gigantiskt militärfartyg och en av Sveriges modernaste ubåtar! Den av versionen Gotland som Svea Rike har tre stycken av. Försvaret ville ju köpa in fler nu med tanke på att ryssen kanske kommer igen men så långt ville inte sossarna tydligen sträcka sig när de la sin budget så vi får hoppas att dessa är tillräckliga.

 

IMG_1986

IMG_1987

IMG_1989

Det gigantiska skeppet bredvid visade sig vara värdens absolut modernaste ubåtsräddningsfartyg. Detta kittlade såklart en speciell nerv hos en gammal sliten dykinstruktör som mig vilket resulterade i en mycket intressant rundvandring. Skeppet visade sig ha precis allt man kan tänka sig, state of the art, när det kommer till att rädda en sjunken ubåt. Egen gul – men ej ful – räddningsubåt, dyklocka, fjärrstyrda undervattensrobotar med gripklor som från en SiFi-film, tre gigantiska tryckkammare och en egen helikopterplattform. Alla olika sorters dykdräkter för olika djup osv osv..

w

IMG_1996

Det jag älskar med min kära Hufvudstad är att det alltid, varje vecka händer så mycket kul grejer som dessutom är helt gratis. Man får bara läsa på lite och testa. Ibland blir man besviken för att nästa gång bli positivt överraskad. Ikväll blir det dessutom releasefest med Brinkenstjärna och Håkan Hemlins nya singel samtidigt som de filmar för dokusåpan Baren. Om det skriver jag senare! Trevlig lill-lördag gott folk.

 

a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.