De coolaste varumärkena

AppleMacintoshLogo2Aston Martin är coolaste bilmärket. Top Gears och James Bonds favoritmärket – anses mest häftigt. Det framgår av brittiska Coolbrands som har listat vilka märken som är de häftigaste just nu. Men Apple är i topp.

Aston Martin har en osviklig image. Trots att tillverkarens bilar har en prislapp som är övermäktig en vanlig arbetar-plånbok – så är de otroligt eftertraktade och älskade av de flesta. Nu befäster märket sin ställning ytterligare i undersökningen Coolbrands senaste lista. Lyxbilstillverkaren anses vara världens näst ”häftigaste” märke, endast slaget av teknikjätten Apple. Förutom Aston Martin så var det bara tyska Mercedes-Benz som kvalade in på listan från bilkategorin. De båda valdes från en rätt omfattande lista av 1 150 olika märken där bland annat Ferrari, Lamborghini, Maserati, McLaren och Rolls Royce fanns med.
Aston-Martin-Vanquish-bak-615

Listan sammanställdes genom en kombination av 37 oberoende jurymedlemmar samt ett urval av vanliga brittiska medborgare. Coolbrands säger att de håller med om att uppfattningen om ett märkes ”häftighet” är något högst personligt och anger att de inte givit någon definition som de röstande behövde gå efter. Dock har de bett alla att hålla sex faktorer i åtanke: stil, innovation, originalitet, äkthet, åtråvärdhet och unika kvaliteter.
– Märkeskvaliteter som vi undersöker i Coolbrands, såsom äkthet och innovation, kan vara det som övertygar konsumenter till köp. Så att utmärka sig inte bara en tumme upp för märkets rykte – det är även en indikation på framtida framgång, säger Coolbrands juryordförande Stephen Cheliotis.

Coolbrands topp 20 lista:

1. Apple
2. Aston Martin
3. Rolex
4. Nike
5. Glastonbury
6. YouTube
7. Google
8. Twitter
9. Virgin Atlantic
10. Ray-Ban
11. Mercedes-Benz
12. Bang & Olufsen
13. Chanel
14. Prada
15. Adidas
16. BBC iPlayer
17. Sony
18. Sony Music
19. Alexander McQueen20. Spotify

Christian Ternstedt
christian@mensworld.se

Mensworld
Om bloggen

Lämna en kommentar

*