Fadde startar ny klubb

Fadde
Med nattklubben Diskoteket skulle Fadde Darwich locka 30-plussare till Flemings. Det gick sådär. Nu byter nöjesprofilen Kungsholmen mot Söder – och fixar fest på Göta Källare. – En klubb för helgarbetare som poliser, brandmän och vårdpersonal, säger Fadde Darwich.

När hans nattklubb Diskoteket hade premiär på Flemings i höstas var målet att locka festsugna över 30 år. Men trots lockbeten som räkfrossa, standupkvällar och karaoke blev det inte riktigt som nattklubbschefen Fadde Darwich tänkt. Istället kom Flemings stammisar och det blev en krock.
– Den där lokalen har länge varit ställe för äldre publik: 60-70-åringar. Det blev fel. När jag frågade den publik som jag drog dit om de hade haft kul sa de ”Ja, jag träffade min pappas kompis”. Det kändes inte rätt, säger Fadde Darwich.

I januari lämnade nattklubbsprofilen därför Flemings, lade klubben Diskoteket på is och började leta efter en ny lokal. 10 april sjösätter Fadde Darwich nu sitt nya projekt: torsdagsklubben All time hits. En mitt i veckan-satsning på Göta Källare som den före detta dörrvakten arrangerar med koreografen Malin Nilsson och musikproducenten Efrem ”Effe” Macheras. Tanken är att locka klubbbesökare som vill vardagsfesta.

– Torsdagsklubbar var populärt i slutet på 80- och början på 90-talet, men nu finns de inte längre. Vi vill göra en klubb för branschfolk som jobbar helger: poliser, brandmän, vårdpersonal, väktare till exempel, säger Fadde Darwich. Förutom målgruppen ”helgjobbare” har gänget bakom All time hits-klubben en annan stor ledstjärna: det ska vara billigt. Månadens öl kommer att kosta 29 kronor hela kvällen och under kvällens tidigaste timmar serveras en buffé som också den ska kosta 29 kronor.

– Vi gör inte det här för att tjäna pengar utan för att göra gästerna nöjda. Det kommer att serveras olika sorters mat: tacos, delikatesser, potatis, kött, pyttipanna, kyckling, köttbullar. Bra buffémat, säger Fadde Darwich.

Christian Ternstedt
christian@mensworld.se

Mensworld
Om bloggen

Lämna en kommentar

*