Gå på bio själv

När jag numera går på bio är det uteslutande i sällskap med minst ett av mina barn, beroende på åldersgränsen för den aktuella filmen.

Äldste sonen är ju åtta bast och då får han ju gå och se på filmer med 11-årsgräns, och då kan man ju faktiskt se det mesta. Avengers, Thor och Iron Man får han ju se i en vuxens sällskap.

På Captain America. Salongen blev nästan helt full innan filmen började och personen till vänster om mig åt något som stank riktigt jävla illa, som sur, fuktig gurka.

På Captain America. Salongen blev nästan helt full innan filmen började och personen till vänster om mig åt något som stank riktigt jävla illa, som sur, fuktig gurka.

Därför var det lite förvånande att se att Captain America: The Winter Soldier hade 15-årsgräns. Det innebar ju att grabben fick snällt stanna hemma och jag drog på bio själv (och det var en mycket bra film, älskar alla dessa välgjorda superhjältefilmer).

Jag brukade faktiskt ofta göra det förr i tiden – gå på bio själv. Helst tidigt på dagen också, så man slipper trängas med andra. Det är riktigt skönt att ha en hel biosalong nästan för sig själv.

Fast en gång, då kändes det jävligt ansträngt. Trivdes inte alls. Det var när den allra första Harry Potter-filmen gick på bio (tror det var 2001). Jag ville ju se vad det var för film och tjackade en biljett. Jag var först på plats i biosalongen, sedan såg jag resten av klientelet börja droppa in. Det var småbarn i sällskap med sina föräldrar.

De måste ju fan trott att jag var nån jävla pedofil som satt där och slickade sig om munnen. En ensam vuxen man, sittandes själv, mitt i salongen.

Sedan var ju filmen inte särskilt bra heller, det var ju en barnfilm. Så det var inte mycket som gick rätt den dagen.

Nästa superhjältefilm jag ser fram emot är sommarens Guardians of the Galaxy. Den kan nog bli lite smårolig. Han som spelar Drax The Destroyer heter Dave Bautista och är en gammal WWE-brottare. Inte alls någon av mina favoriter, men han är med i nattens Wrestlemania XXX och den galan hade jag tänkt att se!

Kan bli riktigt jävla bra. Eller så kan det bli skitdåligt också. Blir säkert det senare så jag kommer vara skittrött och besviken i morgon.

Mikko Natri
Om bloggen
En vanlig medelålders gubbe vars fritidsintresse är att vinna. Frågor på det?

Lämna en kommentar

*