Gumball 3000

Vansinnesvrålen ekar mellan huskropparna i en galen otrimmad symfoni. Musiken dunkar från den stora scenen som flankar Operan och folkmassorna tittar storögt på de gnistrande, svindyra supersportbilarna som gör allt för att bräcka varandra. Miljoners miljoner riksdaler på hjul höljd i en öronbedövande ljudmatta och stickande avgasmoln. Det kan bara vara en sak som händer, just det – GUMBALL 3000!

IMG_2149

IMG_2150

IMG_2148

Stockholm visar sig från sin vackraste sida, solen steker och åken skiner och speglar sig i alla solglasögon. Kändisar från hela världen är med i detta event som ej längre är ett race utan mer ett jippoevent. Vår egen Dolph Lundgren kör en bil och snowboardesset Jon Olsson lämnar sin lambo för ett annat åk. Tommy Lee, DJ-stjärnor, supermodeller osv osv. Alla med stjärnstatus och/eller tillräckligt med deg för att äga en Ferrari, Lamborgini, Mustang, Bentley, Porsche eller liknande.

IMG_2153

IMG_2152

IMG_2151

Halva stan var idag avspärrad och tusentals människor fotade bilarna när de susade iväg mot slutdestinationen Las Vegas. Gumball var en gång i tiden ett riktigt race, men efter allt för många fortkörningsböter och dödskrasch så är det ej längre så utan istället en extraordinär Road Trip Deluxe som mest innehåller bilkörning, fest, fest och sen lite mer fest. Eventuellt lite kråmande framför fotograferna och inte minst att en hel del pengar går till välgörenhet.

IMG_2133

IMG_2132

Att just vår huvudstad får äran att vara värd för starten säger väl allt!

Gino Lundqvist
Om bloggen
En galen livsäventyrare och globetrotter som älskar livet, all kärlek som finns där ute att ta, (ibland ger jag lite tillbaks också) . Med en skruv lös eftersom jag enbart gör saker jag tycker är kul, utan att tänka på morgondagen. Är fotograf, dykinstruktör, fartygsbefäl, seglargalning och en otroligt passionerad kock! Skriver Sveriges mest politiskt okorrekta blogg!

Lämna en kommentar

*