Jamie Olivier öppnar krog på Stureplan

dfgdfg44Den brittiske kocken Jamie Oliver öppnar nu sin första restaurang i Sverige. Bara ett stenkast från Stureplan kommer hans italienska matkoncept att flytta in. – Jag verkligen ser fram emot att sätta igång med vår första restaurang i Stockholm, säger kändiskocken.

Han är Storbritanniens mesta kändiskock. Jamie Oliver har skrivit kokböcker, gjort matlagningsprogram världen över och aktivt försökt lobba för att förbättra brittisk och amerikansk skolmat. Nu öppnar han första krogen i Sverige, Jamie’s Italian, med italienskt på menyn. Stort fokus ligger på att använda naturliga och färska råvaror liksom värna om djurhållning, lokalproducerat och ekologiska råvaror. Olivers ställe kommer att öppna upp i entréplan på hotellet Scandic Anglais, vid Stureplan, senare i höst.

– Jag har samarbetat med Scandic i nästan fem år nu och jag är fantastiskt glad över att det är tillsammans med dem som vi nu lanserar Jamie’s Italian i Norden. Det är otroligt kul att jobba med sådana kreativa, innovativa och proffsiga människor, och därför ser jag verkligen fram emot att sätta igång med vår första restaurang i Stockholm. ”It’s going to be epic”, säger Jamie Oliver i ett pressmeddelande. Tidigare har Jamie Oliver skapat specialmenyer och lyxig barnmat åt hotellkedjan. Själva konceptet Jamie’s Italian är dock inget nytt. Förutom 35 stycken restauranger i England så finns även ställen i Australien, Ryssland, Singapore och Turkiet.

Christian Ternstedt
christian@mensworld.se

Mensworld
Om bloggen

Lämna en kommentar

*