Krogjätten expanderar – öppnar brasserie i T-Centralen

nykrogcentralen
Oyster Bar i New York, Le Train Bleu i Paris. Nu lanserar Svenska Brasserier sin version av trendig stationskrog – vid Stockolms Centralstation.– Vi tycker att det är en superintressant plats, säger PG Nilsson.

Varje dag rör sig omkring 200 000 resenärer genom Stockholm Centralstation – arkitekt Adolf W. Edelsvärds byggnad som stod färdig 1871. På senare tid har det däremot varit svårt att beundra stationens utmärkande drag då en omfattande renovering bäddat in huset i affischer och skyltar. Målet är att plocka fram de ursprungliga detaljerna från Centralens tidigare år – en satsning som nu dragit till sig Svenska Brasserier som driver Riche, Teatergrillen, Sturehof samt Taverna Brillo.

I augusti kommer de öppna en ny falang i den före detta Norra ankomsthallen, till höger vid Centralplan. En K-märkt lokal som tidigare använts för effektförvaring. Och det är den levande miljön runt Vasagatan som attraherar PG Nilsson, delägare på Svenska Brasserier. Restaurangen kommer inte flörta något nämnvärt med miljön – ”vi kommer inte leka med att man sitter i tågvagnar”, konstaterar Nilsson torrt – utan fortsätter i den tradition som genomsyrar de tidigare krogarna.– Vi hanterar maten som vi gör på alla våra ställen, det som vi anser ryms under ordet brasserie. Det innebär ett brett spektra både när det kommer till pris och utbud. Det vill säga allt från en enkel pasta till en fin köttbit. Det viktigaste för oss är bredden.

Christian Ternstedt
Christian@mensworld.se

Mensworld
Om bloggen

Lämna en kommentar

*