Marcus Eriksson gick i mål för första gången

Marcus-Ericsson-Caterham-Formel-1-2014Marcus Ericsson kraschade i kvalet och hans team fick arbeta hårt med att få bilen i ordning till starten men nu har har han sett målflagg för första gången i formel 1, efter bland annat en kamp med Kimi Räikkönen.
I dagens lopp startade han på 22:a och sista plats. I mål var han 14:e man.
– Det var ett bra lopp och jag är otroligt tacksam för att teamet fick ihop bilen igen och att de jobbade så hårt för att få i ordningen den efter kvalet, säger Ericsson till Viasat Motor.

Väl i loppet så kämpade han sig uppåt i fältet och han var inblandad i flera dueller, bland annat med Jean-Eric Vergne, Toro Rosso, Max Chilton, Marussia och Kimi Räikkönen, Ferrari. Finländaren råkade ut för en punktering redan på det andra varvet och halkade efter i fältet.
– Jag körde ju om Vergne och fajtades lite med Marussia, men så låg Kimi bakom mig flera varv och det var häftigt att få fajtas med en gammal barndomsidol, säger Ericsson till TV-kanalen.
– Det var kul att köra i dag och precis som jag har sagt tidigare måste vårt mål vara att ta bilen i mål och det gjorde vi med båda bilarna. Vi måste vara jättenöjda och för mig personligen var det grymt häftigt att ta målflagg för första gången och dessutom göra det i vårt hemmalopp.

Hans teamkompis Kamui Kobayashi slutade på placeringen framför Ericsson.
– Han har kört F1 i tre år, detta var mitt första hela race så det vore konstigt om han inte var före mig, säger Marcus Ericsson.Nu väntar nästa lopp i Bahrain om bara en vecka.

Christian Ternstedt
christian@mensworld.se

Mensworld
Om bloggen

Lämna en kommentar

*