Publikfesten innefann sig, trycket på nya Tele 2 var magiskt och om dessutom resultatet hade gått i publikens väg skulle festen vara komplett. IFK Norrköping och framför allt Thorvaldson hade andra planer. Den målfarlige anfallaren gjorde det avgörande målet i den 73:e minuten.

Det första målet var fortfarande inte gjort på arenan efter Hammarbys match mot Örgryte men det dröjde inte länge innan det skulle ske i arenans andra batalj genom tiderna. I den 4:e minuten gjorde, den i vanliga fall stabile högerbacken, Peter Nymann ett fatalt misstag som friställde den giftige Imad Khalili. En lätt lyftning över Höie betydde 1-0 till Norrköping och det första målet var ett faktum.

Djurgårdens högerback gjorde dock upp för sitt misstag senare då han slog det inlägg som resulterade i en straff. Norrköpings lagkapten,  Mathias Florén, fick bollen på handen och domaren Johanesson tvekade inte. Straffen var blåst och hel klacken bakom Daniel Mitov Nilsson blev hoppfulla. Djurgårdens kapten, Andreas Johansson klev självsäkert upp till straffpunkten och lika säkert satte han 1-1 i den 11:e minuten bakom IFK:s unge målvakt.

1-1 och publikfesten var tillbaka där den började. Trycket var anmärkningsvärt bra från publiken och den första blicken på arenan antyder att ljudkullissen från i dag kommer att kunna återskapas.

Efter 1-1 behöll Dif trycket under resten av halvleken utan att egentligen skapa något utav det. 1-1 i paus var ett rättvist resultat.

I den andra halvleken gick IFK ut hårt och den skicklige högermittfältaren Daniel Smedberg Dalence fick gått om yta att springa på då Djurgårdens Tibbling snarare var en innermittfältare än en vänsterytter i det offensiva spelet. Petter Gustavsson lämnades således ensam med en av allsvenskans känsligaste högerfötter och detta skulle straffa sig. Efter en djupledsboll i den 73:e matchminuten på högerkanten kunde en omarkerad Smedberg Dalence prickskjuta den målfarlige Thorvaldson som kunde trycka in det avgjörande målet från ett kort avstånd.

Djurgården har nu två raka förluster och Högmos smekmånad måste anses vara över. Nu är det upp till bevis för den rutinerade norrmannen.

Janne Andersson sover och andra sidan bättre i natt. En stark bortamatch för ett lag som inte kommer ha några problem att hålla sig kvar i år heller.