Så fixar du billigaste snuset

snus02
Vårbudgeten är ett dråpslag för svenska snusare och priset på en dosa har mångdubblats på kort tid. Men det finns alternativ för att dra ner din snuskostnad rejält. Lösningen är att köpa storpack på nätet istället för handla dina dosor i butik.

Ett av de mer kontroversiella förslagen i Anders Borgs vårbudget handlar om höjd skatt på snus. En lösning som kan hjälpa snusarna att pressa ned kostnaderna rejält är att göra en mycket liten och enkel del av arbetet själv. Belöningen blir snus av hög kvalitet, till en tredjedel av priset. Svenska snusare har fått se priset på dosan raka i höjden på senare år, och om budgetpropositionen går igenom blir prillan ännu dyrare. De många skattehöjningarna har dock inte gjort några stora avtryck i konsumtionen. Svenskarna fortsätter att snusa som tidigare. Möjligen gnäller man lite extra när man plockar fram plånboken, men det tycks vara få som kan tänka sig att sluta snusa för att det är dyrt.

Men’s World har hittat ett alternativ. Uppstickaren Swedsnus i Göteborg har en lösning där snusaren med en liten och enkel insats kan spara stora pengar. Allt handlar om vatten. Bakgrunden är att den svenska snusskatten är baserad på vikt. Det snus som säljs i svenska butiker består normalt sett till ungefär hälften av vatten. Snusare som till exempel köper Swedsnus Lössnus Express får en hink med pastöriserad tobaksråvara, och tillsätter själv vatten samt den lilla flaskan med aromer och fuktighetsbevarande ämnen som man fått tillsammans med hinken. Sedan är det bara att röra om och sätta hinken i kylen. Efter 48 timmar har man 1,6 kg snus av hög kvalitet.
23600_Swedsnus_Express_Original_Hink_1000gEfter den planerade höjningen av tobaksskatten kommer en dosa snus att kosta cirka 60 kr. Med en snussats från Swedsnus landar kostnaden för samma mängd snus på cirka 20 kr. Förklaringen till Swedsnus låga priser handlar dels om att man inte tar betalt för vatten, som många av konkurrenterna, men också att man är ett relativt litet entreprenörsbolag med små overheadkostnader, som fokuserar på kostnadseffektiv försäljning via nätet. Swedsnus lössnus finns i fem olika varianter: Original, Naturell, Special, Lakrits och Enbär. I bolagets sortiment finns även portionssnus i Storpack och i en mängd olika smaker till utmärkt kvalitet.
För mer information och beställning, gå in på www.swedsnus.nu

Christian Ternstedt
Christian@mensworld.se

Mensworld
Om bloggen
  1. Robert Reply

    Jag kan rekommendera detta lössnus. Tidigare bakade jag snus själv i ugnen hemma. En jämra stank och krångel. Detta luktar inget! Kolla hur lätt det är här: https://www.youtube.com/watch?v=CIkYZD5Kw-8

    • Klövmark

      Jag har testat deras Express men också portion storpack. Bra snus och ändå billigt. I

Lämna en kommentar

*