Samla i ladorna

Igår blev det ett rejält långt strövtåg i skogen med Zulu. Jag kollade om det börjat komma upp svamp och några såg jag, men det är alldeles kruttorrt i skogen! Jag plockade rönnbär i stället som skall bli gelé och rönnbärsbrännvin. Vi har en jättestor hägg på tomten och den översvämmas av bär i år. Det skall bli häggbärslikör. I år blev det mycket ont om åkerbär så jag har bara ätit några på mina strövtåg. På morgonen var det 13 grader ute och 16 grader inne! Nu har jag slagit på värmen!!

Drygt tre liter rönnbär skall i första hand bli gelé som skall matcha viltköttet och i andra hand rönnbärsbrännvin som är min favorit till sillen

Rönnbär

Bjoern Hernefeldt
Om bloggen
Många och intressanta yrken som sjöman (däck) arméofficer, sjöofficer, produktionsledare, informationschef, singer/songwriter, orkesterledare, vokalist. Nu är jag pensionerad men driver företaget Singsong HB ihop med min fru. Jag sjunger och spelar över hela landet men har också setts i rysk och australiensisk TV. Robinson 2001, 2003 och snudd på 2012 (skadad inför sista castingen). Jag skriver aldrig under falsk flagg! Aldrig anonymt!

Lämna en kommentar

*