Trion Nemesis ska utmana Bugatti och Koeningsegg

6cdb0ad8-acd2-4453-9af1-c673cd5b3d8f-2013-06-Trion-Nemesis03
En ny utmanare i det absoluta toppskiktet. Amerikanska Trion Supercars siktar på att bryta den europeiska dominansen – och helt bräda prestandamonster som Bugatti Veyron och Koenigsegg One:1.

Har du hört talas om Trion Supercars? Inte, du är inte ensam. Men trots att det är en liten och okänd uppstickare – så skräder de inte orden och ambitionerna är oroligt högt satta. Trion Supercars är baserade i Kalifornien och grundades 2012. Enligt egen utsago så designar, utvecklar och bygger företaget avancerade superbilar i ”mellan- till det väldigt dyra marknadssegmenten”. Trion Supercars säger sig vilja utmana den europeiska dominansen i den prestigefyllda superbilsklassen. Så vad har de på gång? Deras första modell går under namnet Nemesis och målet är att den ska utklassa bilar som Bugatti Veyron, McLaren P1 och Koenigsegg One:1. Den sistnämnda är svenska tillverkarens senaste och den bilen har 1 340 hästkrafter.

Den amerikanska superbilen har en dubbelturbomatad V8 under huven och effekten påstås ligga upp mot 2 000 hästkrafter. Kraften skickas ned i backen via en åttastegad automatlåda och tydligen ska accelerationen 0-100 km/h vara avklarat på under tre sekunder. Topphastigheten ska ligga norr om 430 km/h.Vidare så säger Trion att deras Nemesis har en aerodynamisk form som gör den ”felfri från den morrande fronten till den fängslande svansen”. För att man fullt ut ska kunna ta del av detta så måste föraren trycka in ”Predator mode” – en sportknapp som bland annat sänker bilen, styvar upp fjädringen, ändrar ljudbilden samt modifierar interiörbelysningen.Trion-Nemesis-615

Interiört så är det avskalat och digitalt som gäller, men än så länge visar det amerikanska tillverkaren inga bilder – så vi får se exakt vad det innebär. En sak som Trion skryter om är att bilen ska vara helt byggd kring föraren samt att den, trots otrolig prestanda, ska vara en väldigt praktisk vardagsbil. Tydligen ska man kunna peta ner sin golfbag i bagaget – en bedrift som konkurrenterna har lite svårare med. Det hela låter spännande, men än så länge får vi nog ta påståenden och siffror med en nypa salt – bilen är i skrivande stund inte verklig. Nykomlingen Trion säger att Nemesis just nu är i de första teststadierna, men att en första prototyp snart kommer att se dagens ljus.

Christian Ternstedt
christian@mensworld.se

Mensworld
Om bloggen

Lämna en kommentar

*