Ett recept:
Hej kära vänner! KOCKILOCK-KNÄPP-I-TOPP är tillbaks! Mina tidigare recept var lite mer avancerade för att imponera på damerna, hoppas det gick vägen! Idag tycker jag att vi singlar ska unna oss något gott åt oss själva. All ära i bekväm flottig hämtpizza och kebeb med extra stark sås, men ibland kan det vara skönt att fixa till något smarrigt själv i köket som omväxling. Här kommer mitt eget uppfunna recept på en kycklingpasta med apelsin och jordnötter! Det enda som kommer chockera dig mer än hur enkelt det är att tillaga den (tar ca 15 minuter) är hur otroligt gott det är!
Laga vilken pasta som helst precis som du vill ha den. (Nudlar går fint med) Själv kokar jag alltid upp vatten med några stänk olivolja och en nypa salt. Jag köper ofta Barillapasta, som Linguini eller Farfalle och tar av den tidigt när den fortfarande är ”al dente” alltså ”med tuggmotstånd”. Sladdrig överkokt pasta är det vidrigaste som finns. Hur vet man när den är klar då, undrar du nu? Mitt tips: Jo om du tar en testtugga och pastan fastnar i tänderna är den fortfarande inte klar, men så fort den inte gör det så är den perfekt!
Choppa upp en kycklingfilé och stek först på het värme så den får en rivig stekyta och härlig färg, dra sen ner på värmen, krydda med svartpeppar, chilipeppar, basilika (helst färsk) och en pressad vitlöksklyfta, två matskedar soya och langa i en halv näve saltade jordnötter. (vill man få lite färg på skapelsen kan man choppa i lite färsk parprika med, rekommenderar röd om du vill vara nyttig eller gul om du vill ha lite söt balans, grönt är för beskt.)
När kycklingen är genomstekt (ta ut en bit skär den itu och se att köttet är vitt rakt igenom och inte rosa), så häller du i en halv deciliter apelsinjuice och låter det puttra någon minut tills såsen blivit reducerad till hälften.
Nu viktigaste biten, servera med massor med skivad parmesanost! Bon Appétit!
Kramiz – Gino Lundqvist —