Fick en förfrågan från en av mina läsare att skriva ett inlägg om hur man startar ett bolag. Jag var tvungen att fundera på frågan. Har startat cirka 20-25 bolag varav 3 utomlands. Och denna guide skiljer sig säkert från arbetsförmedlingens- starta-eget kurs 🙂 Men this is real life! Ja det brukar vara så här ungefär, fuck jag behöver ett bolag snabbt som tusan då vi måste fakturera, efter vi har bestämmt att köra igång en ny idé. Snabbt beställa ett lagerbolag, pumpa in 50 båt och skicka in papprena på vägen. Sedan märker man att bolaget inte kommer bli klart i tid, vilket gör att man får hets ringa till bolagsverket för att få det registrerat och klart. Under processen är det alltid nåt som saknas nån bolagsprotokoll man måste skriva ihop eller nån ändring av bolagsordningen. När seden bolaget är reggat får man lägga ex antal samtal till skatteverket och få F-skatten klart, de är i min mening inte Sverige snabbaste organisation, och man förstår att de inte jobbar på provision. (förra bolaget tog 6 veckor att få klart f-skatten)

Sedan löser man någon redovisiningsbyrå (behöver inte ha aktoriserad revisor för AB längre, i alla fall inte första året)  Finns ingen anledning att sitta med bokföringen själv, även fast det är relativt enkelt, utan bättre att ha fokus på intäkter. Många människor ser sitt bolag som sig själv, men det är i min mening bs. Ett bolag är en egen juridisk person och det ska inte finnas några attatchment eller känslor till själva bolaget, utan dessa syfte är att representera verksamheten. Går bolaget dåligt får man avsluta det och gå vidare inget mer med det. Under mina elva år som entreprenör har jag kursat ett bolag. Inga konstigheter alla entreprenörer gör det förr eller senare, och tror bara det är i Sverige där folk ser det som höjden av misslyckande. Kan finnas 1000 orsaker att ett bolag går i KK, i mitt fall var det 2005 och berodde på en fel investering. I snitt har varje entreprenör med mer än en miljon i kapital 3,2 konkurser. Det är viktigt att misslyckas ibland. You live and you learn, och forhoppningsvis gör man inte samma misstag igen.

Vad är viktigaste när man driver bolag? Utan tvekan kontakter. Har blåst kapital och pengar på bilar och allt möjligt skit men har alltid lyckas att behålla mina kontakter då jag anser att mitt namn är viktigare än snabba cash. Med ett bredt kontaktnät har du alltid vägar för att dra igång dina idér och få det att bli verklighet. Tänkte på det häromdagen, trodde jag satt i en kundservice min telefon ringde konstant och man kan lätt bli lite irriterad, men insåg efter dagen att det är min största tillgång! Människor vill göra affärer med mig! Så länge man forsätter att stå för vem man är så känner folk en trygghet. Under 11 år har jag gått från varit miljönär till minus och tillbaka, men har alltid överlevt på nåt sätt. Ser så många människor som klagar och tänker negativt, och utan att dom inser det själva så är det det ändå som håller dem tillbaka. Sedan nr två tycker jag är att vara konstnadsmedveten. Allt jag gör idag ska vara extremt kostnadsmedvetet, låg hyra låga overheadkostnader. Titta bara på Ikea. De misstagen gjorde jag framför allt när det gick som bäst. Super lägenhet på malta, lyxbilar, stora lokaler, och så kommer lågkonjukturen och du sitter där. Samtidigt så tjänar du lika mycket pengar om du sitter lite utanför stan som på ett flashigt kontor mitt i city. I Stockholm är det dock ok att köra lyxbilar men i övriga landet kan du tappa kunder, få revision och antagligen få bilen repad, tro mig jag vet 🙂

Sedan är det ju det vanliga sätt upp stora mål, del mål, jobbar hårdare än dina konkurenter, leverera en bättre tjänst än dina konkurenter, etc etc. Jag skiter fullständigt i utmärkelser, och annat tjafs. Jag driver bolag för att det är kul, som att vara fotbollsproffs. Tycker du inte att det är kul, gör nåt annat! Och framför allt jag driver bolag för att exekvera mina idér. Ser många som går runt och funderar, gör planer, går på kurser, bla bla bla, fuck that just do it!!

 

 

22 svar på ”Starta bolagsguiden enligt Andreas”

  1. Frågan kvarstår! Är det ett skämt eller är du allvarlig? Inägget är ju fullt av både sakfel och faktafel! Nöjer mig med ett par exempel. Lagerbolag är färdiga bolag som redan är registrerade för F-skatt. Finessen med dessa är att man kommer igång direkt! Sen blandar du ihop redovisning och revision på ett sätt som gör mig mörkrädd!

  2. Orkar inte ens diskuteras, lagerbolag är ej färdiga bolag med f-skatt! Borde vet det vid det här laget. Kolla upp fakta innan du skriver tack!

 1. Lagerbolag startar du för att slippa köa på bolagsverket. Du får ett org direkt och efter 50 tus är insatt på bolagskontot får du en general fullmakt. Men du måste ändå ansöka om f-Skatt!

  1. Jag börjar tvivla på att du verkligen har administrerat ett köp av lagerbolag själv. Själva finessen med lagerbolag är att man kan komma igång direkt! För att man ska kunna komma igång direkt med till exempel försäljning av tjänster krävs ju att bolaget är registrerat för F-skatt! Du kan få mina kontaktuppgifter om du behöver en bättre konsult än du verkar ha idag gällande bolagsfrågor!

 2. Jag älskar Men’s World! Det är undervart att varje dag bli överröst med nya alster från ett gäng narcissistiska och talanglösa gossar utan ett uns av självdistans.

  Mvh
  Gordon Gecko

 3. Registrering av F-skatt

  F-skatt kan sökas av bolaget så snart ni har erhållit generalfullmakten. Registrering av F-skatt, moms och arbetsgivare (Skatte- och avgiftsanmälan) ingår kostnadsfritt vid köp av lagerbolag. Våra lagerbolag har säte utanför storstadsregionerna vilket innebär att Skatteverkets handläggningstid för registrering av F-skatt oftast ligger runt 2 veckor. (Normal handläggningstid för registrering av F-skatt i t ex Stockholm är 4-6 veckor).
  Taget från startabolag.com
  Ingen aning om vem du är men kan du sälja LAGERBOLAG (inte befintliga bolag) med klar f-skatt så kan du nog sälja en massa bolag till folk som inte får f-skatt av olika anledningar. Du vågar inte ens skriva vem du är. Ta inte upp min tid igen med massa saker du tydligen drömt om!
  http://www.startabolag.com/public/lagerbolag/

 4. Hej Andreas,

  Du har helt rätt gällande f-skatten. Den måste man oavsett alltid ansöka om. Spelar ingen roll om du reggar ett bolag på vanligt traditionellt vis eller köper ett lagerbolag. Där finns det inget att orda om, du har rätt. Men din text du skriver speglar inte din påstådda erfarenhet som en framgångsrik entreprenör. Varför? Entreprenörer med din ”erfarenhet” ska uttrycka sig grammatiskt korrekt. Det du skriver låter intressant och om det nu stämmer så har du haft ett händelserikt liv med både framgångar och motgångar men du skriver som en ”nysvensk” från förorten.

  //
  Mark

  1. Tack för din feedback Mark. Mitt sätt att skriva är som mitt sätt att vara. Jag är väldigt impulsiv och skriver vad jag tycker och känner just nu. Bloggande är en sido grej för mig och har inte tid att rätta varje inlägg, så som att det skulle vara en företagspresentation. Så mina inlägg kommer att fortsätta vara på detta sätt, och har alltid kört mitt race när det gäller entreprenörs liv, för det kommer alltid vara folk som tycker det ena och det andra..och ärligt talat I don´t give a fuck..

  2. Andreas,

   Bra att du tog min feedback på ett bra sätt, oavsett hur framgångsrik man är behöver man alltid feedback. Fortsätt skriv så blir det säkert bättre, jag tror på dig. Lyssna inte på idioter som Qwerty, som inte kan någonting om bolagsverksamhet.

   //
   Mark

 5. Nu får det banne va nog! Andreas är en framgångsrik entreprenör och den som inte kan förstå det kan läsa någon annan blogg!

  Bra Skrivet Andreas och ett väldigt intressant inlägg! Jag tillsammans med övriga entreprenörer hålls säkert med! Fortsätt skriv som du gör!

  1. Håller med dig Bengt, det är få som vid 31 års ålder har hunnit med att starta upp 11 bolag så bara kursat ett av dem. De är riktigt bra gjort av en kille som tidigare ( rätta mig om jag har fel ) vart väldigt väldigt duktig i tennis. ( gränsen till tennis landstingets ( junior alltså) )..

   Keep up the good work, Always be closing, Aim High – Reach for the Stars!!

  1. Håller med! Nu jäklar ska här tjänas pengar! Ingen jantelag eller sossepolitik kan stoppas oss. Leveraged buyouts och hostile takeovers är vardag för oss med ett svart American Express-kort och Patek Philippe klocka.

   Er vän, G. Gecko

 6. Om någon särskriver och inte slarvar i sin stavning, betyder det att personen inte är intelligent och hans eller hennes åsikter inte skall tas på allvar? Det finns flera väldigt framgångsrika män och kvinnor som haft grav dyslexi kan nämna några John Lennon, John F Kennedy, Michelangelo, Lenoardo Da Vinci, Richard Branson, Steve Jobs, Agatha Cristie (författare) med flera.

  Jag tycker Andreas är modig som skriver, trots kritik, trots personliga och väldigt elaka påhopp. Ni som skriver om Andreas och inte vågar stå för vem ni är och säga vad ni tycker direkt till Andreas, ni är fega! Era argument är tandlösa och fyllda med hat. Vad kommer detta hat ifrån, vad har Andreas gjort er? Eller är det så att ni bara är väldigt barnsliga eller avundsjuka?

  För en medmänniska som vi alla är sporrar andra människor, hjälper inte stjälper och bygger upp inte bryter ner.

  Jag har detta att säga Andreas: Fortsätt skriva din blogg, du kommer bara blir bättre och bättre (ända sättet att bli bättre är genom träning) Om någon stör sig på dina stavfel så behöver de inte läsa din blogg, så fortsätt vara du, du skadar ingen, du försöker uppmuntra andra, du verkar ha ett gott hjärta och du delar med dig av dina erfarenheter.

  Du tillför samhället något, du skapar jobbtillfällen, du skapar företag, du försöker förverkliga din dröm, trots motgångar ger du aldrig upp och trots att du som entrepreneur ständigt befinner dig i uppförsbacke så fortsötter du att ta dig upp!

  Jag tycker Andreas är en cool kille, med en annorlunda syn på livet som är intressant och rolig!

  GO ANDREAS! Läser din blogg varje dag, ibland hatar jag den, ibland tycker jag det är trams, ibland älskar jag den, ibland blir jag inspirererad, ibland tycker jag det är larvigt, ibland skrattar jag, inte gråtit ännu:), ibland ger det mig inspiration och Idéer och oftast så mår jag väldigt bra efter jag läst din blogg!

  Fortsätt skriv och fortsätt utvecklas, ska bli spännande och se vart du befinner dig i livet om 5 år.

  1. Hej Andreas,

   Hoppas du haft en bra helg!

   Jag läser också din blogg dagligen och tycker den är intressant! Keep up the good work!

   Ang. Anonym kille:

   ”Ni som skriver om Andreas och inte vågar stå för vem ni är och säga vad ni tycker direkt till Andreas, ni är fega!”

   Ja du ”Anonym kille”, du är verkligen modig själv som vågar skriva ut ditt namn!!

   //
   Mark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.