Ibland far tankarna lite konstiga vägar. Jag satt och åt lunch hemma innan jag for till Piteå för att spela. Då kom jag på att vi håller gaffeln upp och ned när vi äter ”fint”. Men varför det? Då borde vi kanske hålla skeden också upp och ned. Varför är gaffeln skålformad om den inte skall användas med skålen uppåt? I USA Äter man med gaffeln som en sked. Jag undrar om det är någon senil adelsdam som höll gaffeln upp och ned när hon åt, gästerna såg det och trodde det var ett nytt mode. De gjorde likadant och när de kom hem lärde de sina barn att ”äta fint”. När de själva hade gäster nästa gång höll hela familjen gaffeln som vi gör idag och så spred sig den idiotiska seden över hela Europa! Prova äta bruna bönor och liknande mat utan att det spiller över, stänker på duken eller på kläderna

Vi ses

Björn

2 svar på ”Jag tänker, alltså ÄR jag!”

  1. Gaffelns funktion är att stickas ner i mat. Den hålls därför på ett sätt som gör att piggarna sticks nedåt.

    Att hålla en gaffel som en sked gör att man måste sticka in gaffeln i maten från sidan, eftersom piggarna då är i vågrät – inte lodrät – position. Det är inte vidare smidigt och inte åsyftat.

    Vill du hålla gaffeln åt fel (enligt dig rätt) håll kan du väl använda just en sked istället?

    1. OK, Jag har tillverkat gafflar i Robinson och de var raka. Utmärkta att sticka med. Jag har inget problem med att sticka fast saker från tallriken oavsett hur jag håller gaffeln. Varför funkar det i USA men inte hos oss? Varifrån kommer seden????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.