Vad är det här för ett jävla inlägg tänker du nu argt. Detta är en sida för män, skrivna av män? Lugn, tro mig, jag är mer man än vad du är, men det är därför att jag kan bejaka min kvinnliga sida och uppskatta det vi älskar mest i livet – tjejer! Det är det som gör oss till män. Alla som hatar kvinnor, slår dem och utnyttjar dem, de är de fega kräken som inte är män. Att män trycker ner svaga kvinnor för att de ska må bättre själva gör dem inte till män, de gör dem till till raka motsatsen – patetiska loosers. Dessutom är jag galet snygg i babyrosa. Det krävs MYCKET självförtroende och manlighet att bära rosa.

 

Feminism i dess rätta bemärkelse betyder kort och gott att det är en ideologi, en idé och saker man aktivt kan göra för att kvinnor ska leva ett schysst liv på lika villkor som oss män på alla olika plan. Det har alltså ABSOLUT ingenting med hat mot män att göra. Punkt. Slut.

 

Det tror jag du håller med om, shit, vi älskar ju de där varelserna även om de är lite svåra att förstå ibland. Härligare om våra systrar mår lika bra och trivs precis som oss, eller hur? Blir troligtvis mer liggande då också, på tal om inget annat. OM du håller med mig nu, ja, då är du feminist. Välkommen i gänget.

 

Feminismens största problem är absurt nog dem som mest fanatiskt kämpar för sin egen sak och förstör för sig själva och ger sig själva det dåliga rykte de har. Jag läste precis ett skräckblogginlägg som belyser det här mer än någonsin:

 

http://fittforfight.wordpress.com/2013/02/07/harmed-avsager-jag-mig-mitt-mans-ansvar/

 

Denna ”feminist” har precis sett Uppdrag Gransknings senaste avsnitt om kvinnohat och är så arg att hon skrivit det dummaste inlägg jag någonsin läst. Inlägget har ordet ”fi**a” i var och varannan mening, skrivet med stolthet. Bara en sådan sak. Hade jag skrivit ett inlägg med det ordet lika många gånger hade du, kära ”feministskribent” då tyckt att även jag bidragit till kampen om uppskattning av kvinnor?

 

Sedan är hela inlägget bara ett långt tradigt tjafs om varför det är så synd om henne därför att hon måste försvara sig mot män som anklagar henne för att hon inte jobbar med killar utan bara supportar tjejer. Bara gnäll, gnäll och mera gnäll. Varför skulle vi killar ha något problem med att du koncentrera dig på en grej och supportrar unga tjejer, och gör det bra?? Vi är feminister och tjejer behöver allt stöd de kan få! Vi klarar oss enligt dig rätt bra ändå! Tyvärr handlade inlägget bara 5 % om vad hon gör för andra tjejer och resten är en oändlig gnällig harang på män. Och rubriken är alltså att ”Härmed avsäger jag mig mitt mans-ansvar”.

 

Nu undrar jag av ren nyfikenhet. Om jag, som en exakt motsvarighet till dig, hade skrivit ett inlägg på det manligaste av manliga bloggportaler och satt en rubrik som heter ”Härmed avsäger jag mig mitt kvinno-ansvar”, skrivit ordet kuk i varannan mening på grund av all skit som mina exflickvänner utsatt mig för, som att lura i mig att de är med barn och andra hjärtskärande grejer, hade du tyckt det var ok? För tjejer kan vara onda även dem. Du skulle bara veta. Det är exakt samma sak.

 

VAD NÅGRA FÅ IDIOTER GÖR AV OAVSÄTT KÖN AVSÄGER DIG INTE DITT ANSVAR FÖR VÅR GEMENSAMMA MÄNSKLIGHET.  Att skriva något sådant är att alienera sig mot det andra könet, det är att göra en björntjänst mot feminismen. Det delar oss istället för att sammanföra oss. Jag avsäger INTE mitt kvinno-ansvar. Mitt ansvar ligger gentemot alla människor, män som kvinnor, ålder, etniskt tillhörighet, ålder och sexuell läggning. Det är folk som dig som avsäger sitt ansvar för andra som behandlar det motsatta könet illa.

 

Det är alltså en rätt snygg utmaning att vara manlig feminist när det finns sådana här idioter som man inte vill bli förknippad med. Hon borde skriva positivt om det andra könet istället så att man kan uppskatta varandra och mötas istället. Jag blir så trött ibland.

 

Men ge inte upp, dessa är rätt få, massan och de flesta av oss män är feminister därför att vi är helt vanliga, sunda, humana människor som älskar våra tjejer så mycket att vi ofta sätter dem på piedestaler och tillber dem som patetiska tofflor – INGA KONSTIGHETER. Love Rules!

Kramiz – Gino Lundqvist —

9 svar på ”Utmaningen att vara en manlig feminist”

 1. ett sannerligen patetiskt inlägg. du verkar tro att feminist går ut på att gå runt och vara en ”skön snubbe” som beter sig gentlemannamässigt (lol). om du är feminist erkänner du att det finns maktojämlikheter mellan män och kvinnor. feminism handlar inte om att man ska ”älska kvinnor” (eller ”varelser” som du också tydligen kallar dem………..). feminism handlar om att se strukturerna bakom ojämlikheten, och för män borde det innebära att se sina egna privilegier. du som man har privilegier jämfört med kvinnor, ENBART för att du är man. punkt. i uppdrag granskning visas hur kvinnor möter hat från män, enbart för att de är kvinnor. det handlar inte om några enskilda individer, det handlar om mönster i samhället, om roller och om invanda föreställningar.
  inlägget du länkar till förklarar att hon aktivt valt att jobba med utsatta tjejer, och ständigt blir ifrågasatt för detta val. att hon väljer att lyfta fram kvinnor eftersom de är osynliggjorda provocerar också tydligen väldigt många (inklusive dig). du kanske borde ställa dig själv frågan: varför?
  att säga att män har privilegier jämfört med kvinnor, att det finns en ojämlikhet som på det stora hela gynnar män, innebär inte att man hatar män, det säger liksom ingenting om ens privata relationer med män. det är lika idiotiskt som att tro att en anti-rasist som jobbar aktivt med att motverka rasism hatar vita människor.

 2. läs hennes inlägg igen. det hon vill säga är att hon inte vill behöva försvara sig för att hon jobbar för/med tjejer istället för killar. hon tycker att det absolut också borde göras, men av de som brinner för den saken. att hon får koncentrera sig så sin målgrupp utan att klandras för att hon har just en målgrupp. 🙂

 3. Två saker slår mig när jag läser detta.

  Det ena är att du verkar anse att feminism är en individfråga, helt skild från strukturer. Jag är rädd att det inte är så enkelt. Du och jag kan vara hur goa som helst mot kvinnor i vår närhet, men inte komma i närheten av att lösa samhällsproblemen med våldtäkter och sned inkomstfördelning.

  Det andra är: om du nu vill att ”våra systrar mår lika bra och trivs precis som oss” så kanske det hade varit mera konstruktivt att skriva typ ’En bloggare skrev det här -länk-, jag håller inte henne med av den och den anledningen men bra gjort syster!’
  Som du skriver: ”Varför skulle vi killar ha något problem med att du koncentrera dig på en grej och supportrar unga tjejer, och gör det bra?? Vi är feminister och tjejer behöver allt stöd de kan få!”

  När du nu avfärdar hennes inlägg som ”gnäll och mera gnäll” så låter du tyvärr bara som en klassisk sårad man med härskarteknik. Du kan bättre än så.

  1. Hej Björn, tack för ditt svar. Självklart är det ingen enkel fråga. Det är ju inte mycket vi kan göra åt stora globala problem som enskild människa men jag tror ändå vi måste börjar på individnivå. Om fler och fler gör det så kanske det blir en förändring tillslut.

   Gällande din andra fråga så är ju det största problemet med feminister att de är som henne, hatiska och njuter av att vinna poäng genom att klaga på män. Enligt mig är det är det totalt kontraproduktivt eftersom sådana skriverier avskräcker de flesta män att möta och förstå kvinnor. Därför jag skrev att det är en stor utmaning att vara en manlig feminist.

   Mvh – Gino —

 4. Gino:
  Ser du inte hur din fientliga inställning krockar med de fina orden om att vara för feminism och jämställdhet? Vad är det för förändring som du vill åstadkomma?

  ”Gällande din andra fråga så är ju det största problemet med feminister att de är som henne, hatiska och njuter av att vinna poäng genom att klaga på män.”

  Först: Tar du dina generaliseringar på allvar? Jag är rädd att jag inte kan göra det.

  Sen: Hur går det här ihop med dina fina ord om att ”supporta unga tjejer” som ”behöver allt stöd de kan få”?

  Till sist: Har du ens läst texten du klankar ned på? Ingenstans ser jag det hat som du beskriver.

  Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna i min kommentar!

  1. Hej igen Björn! Vill förtydliga att min kommentar inte vara generaliserande, de flesta är ju inte så. Det gäller ju bara några försvinnade få. Och däri ligget ett stort problem. Mvh Gino

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.