Den kända restaurangen Grill på Drottninggatan i Stockholm, som drivs av stjärnkocken Melker Andersson, har nu öppnat en Tiki-bar med lavasprutande zombiedrinkar och tropiskt klimat. Drottninggatan om vintern brukar normalt inte ge några tropiska vibbar. Det här vill restaurang Grill råda bot på med sin nya satsning på Koko-mo.
Kok-mo är nämligen en fullskalig Tiki-bar som förhoppningsvis kommer pigga upp i mörkret på den klassiska shoppinggatan i vinter. Krogen är redan somrig i sitt utförande men nu tar man konceptet ett steg längre. Baren förvandlas nu till ett vattenhål med karibiska toner. En flört med 1930-talets USA där amerikanerna gick på Tiki-restauranger när de inte hade råd att resa utomlands. Grill har valt att satsa på en del annorlunda inslag, så som ”brinnande vulkaner”, till exempel. Barchefen Markus Lundström planerar även att servera en väldigt romstinn zombidrink – med absint och samtidigt ska musiken på Grills Koko-mo lyfta konceptet med surfrock, cool swing jazz och latinska rytmer. Baren slog upp portarna den 16:e oktober så nu är det bara att gå lös på Zombie-drinkar. Men var försiktig, den är stark.
Grill´s Recept på Zombie-drink:
30ml appleton vx
20ml bacardi gold
20ml Saint james blanc
10ml bacardi 151
25ml limejuice
15ml dons mix
10ml falernum
dash angostura
dash absinth
dash grenadine
Sagt om drinken:
”En av de mest kända Tiki-drinkarna. Skapad av Legenden ”Don the Beachcomber”. En alkoholstark drink med massor av olika romsorter som ger flera smaknivåer, en smakbomb som är fantastisk om man blandar den rätt. I de flesta barer begränsar man antalet till max två per person.”
Johan Svenson
info@mensworld.se