Man kan överleva på så många sätt. Man kan undvika att röka, men kan undvika alkohol man kan gå i kloster så man bara behöver pippa med sina ”bröder”, man kan bli vegan/vegetarian, man kan hålla olika dieter, vara med i viktväktarna och en massa saker. Men, man kan också göra som jag, leva gott, dricka öl och sprit, undvika alla lättprodukter, äta sparsamt med frukt och grönt men desto mer vilt. Här ett exempel på vad jag njuter av mellan renköttet och älgköttet. Detta gjorde jag idag, söndag 10 mars 2013.

Man kryddar lite extra och placerar fläsket i röken.

Nu stänger man luckan och om en halvtimme går man ut öppnar näsborrarna och känner doften

Man väntar ett par timmar medan man sysslar med annat (tar en god öl) öppnar luckan, plockar ut fläsket

Nu tar man in det, skalar av den knapriga, kryddiga svålen som man bryter i bitar och mumsar i sig

 

 

Sedan skär man tunna skivor och bjuder sin äkta hälft, helgens barnbarn och sig själv. Jag lovar, glöm ”Pluras kök”!  Besök mig i Kalix i stället. Jag lovar, du behöver inte ens en brödskiva till. Detta smälter i munnen, kryddat med svartpeppar och vitlök…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.