Egentligen får man inte ge bort sina bästa recept enligt kotym och gammalt gnäll. Men nu gör jag det ändå. Den traditionella bolognesen eller ”spagetti med köttfärssås” som vi som svenska barn känner det bättre till som är något som vi alla älskar och sätter på bordet mer oftare än vi vill erkänna även som vuxna. Det finns dock sätt att göra den väldigt mycket mer smakligare än på det trötta traditionella sättet. Här kommer mitt recept!

 

spaghetti-bolognese-frittata-13138-1

 

Generalfelet folk gör är att hälla krossade eller passerade tomater i detta. Det smakar bara blask. Vi kör en halv tub med doftande tomatpuré istället och rödvin. Sen toppar vi det med en orgie av kryddor. Mat ska kryddas av kryddor inte av urvattnade bleka tomatrester. Italienare som kom på denna rätt hade dött om de visste hur svenskar misshandlar denna paradrätt på det sättet.

 

För två personer:

En halv tub tomatpuré
Färsk basilika
En jäkla massa chili
En jäkla massa vitlök
2 dl rött vin
1 dl kantareller (helst) annars champinjoner beroende på årstid.
Charlottenlök
1 dl Cream Fresh

1/5 kilo nötkött
Peppar
Salt

Paprikakrydda (stark)

Permasenost

Färsk basilika

Stek charlottenlöken och svampen först för sig, enbart med lite salt. Sen bara kör resten. Blanda ihop i slutet.

Sen är det även en konst att tillaga pastan. Eller inte. Man tar löjligt mycket salt, man kokar den Al Dente, och toppar hela skönheten vid servering med extra stark paprikakrydda, parmesanost och färsk basilika!

Det här är så brutalt smaskigt så matorgasm får en ny magisk betydelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.