I två års tid har det byggts vid Hornstull. Häromdagen hade man så äntligen premiär. Nu har man fått ett eget centrum med två torg, butiker och restauranger som ligger i direkt anslutning till den renoverade t-banestationen.
Tre våningar av restauranger, barer och med uteserveringar till varje.
Hornstulls stadskuliss har fått tillskott av det sluttande jättehuset. Efter två års byggande öppnar nu Hornhuset. Hela Hornstull har fått en ansiktslyftning men den mest påkostade satsningen i är Hornhuset. På första plan ligger ”Torget”. Här plockar gästen det den själv vill ha, det finns ingen bordsservering – men väl ett utbud av rotisserie, smårätter med medelhavssmaker och alltid färska skaldjur. En våning upp, i ”Krogen”, rör man sig i samma matfilosofi-tänk men med bordsservering och fokus på mellanrätter. Både ”Torget” och ”Krogen” har stor uteservering respektive balkong och totalt kan hela huset välkomna flera hundra sittande gäster.
På översta våningen ligger fotbollskrogen ”Enzo”. Det är allt annat än en vanlig sportbar. Här är det inrett i ljusa färger och med ett färgglatt kaklat golv. De enorma tv-skärmarna vittnar om att man här kan titta på sport-tv. Maten är rakt igenom italiens såsom pizza, pasta och mycket färska örter. Högst upp i huset ligger det som kan komma att bli stadsbornas sommaroas. En terrass med sjöutsikt, solstolar och sittmöjligheter för ätande – där man helt sonika beger sig med den mat och dryck man inhandlat i huset. Det finns ingen bar häruppe utan det är självservering från de andra våningsplanen som gäller.
Christian Ternstedt
Christian@mensworld.se