Jag är värdelös på att ragga, jag var aldrig heller den roliga killen som charmade tjejerna så att de kiknade. Men jag kan laga mat och idag så vill jag bjuda på något nytt som imponerar mer på tjejer än dåliga raggningsrepliker eller skämt!

USA har världens sämsta matkultur, men de har lyckats med en rätt, från södern som jag älskar och den har typ nästan ingen hört talas om i Sverige än, men här bjuder jag nu på mitt eget recept som är lätt att tillaga men tar lite tid att göra. Allt inför din nya date som ska bli så imponerad att du charmar trosorna av henne.

Den kallas för Pulled Pork, eller typ ”sönderstrimlad gris” på svenska, och man svänger ihop det på följande vis:

Man sätter igång ugnen och vrider på brännarreglaget till 125 grader o slänger in en stek av fläskkarré, som är mitt favoritkött från gris, delen sitter strax bakom nacken och ska vara marmorerad med insprängt fett och den kommer bli så mör att det kommer smälta i munnen. Dregelriskfaktor Top Notch.

I ugnsformen, ihop med köttet så slevar man ihop en saftig marinad av:

En halv pressad vitlök. Stek snabbt lite rödlök och en strimlad het chili i socker och smör så att det karamelliseras. Hacka lite färska koriander, peppar och salt, pressa lite lime. Ös marinaden över köttet och släng in i ugnen och här kommer chocken, ja den ska stå inne i hela 6 timmar! Men det är den långa, låga värmen som gör köttet så galet mört och under tiden kan du jobba på frisyren och tända kandelabrarna, kanske ösa skyn över köttet några gånger så det saftar till sig på sin höjd. så det är inte så jobbigt.

Såsen rundar du av med en kombination av gräddfil, finhackad schalottenlök, en halv vitlöksklyfta och lite, lite pressad färsk ingefära samt en sked fransk Dijonsenap.

Hetta upp pannan till max, slinga i en olivoljesträng och bryn snabbt upp lite färg på ett hamburgerbröd, eller ännu bättre kör på surdegsbröd, ta sedan ut köttet, slit sönder köttet i strimlor med två gafflar, släng it ett fräscht salladsblad, langa in det i brödet med gräddfilssåsen och stänk på en så rökig BBQ-sås som möjligt, vilken som helst (min favorit köper du i en Texas Longhornrestaurant).

Servera med pommes och en döenkel sallad bestående av ruccola, tärnad avokado, körsbärstomater och strödd fetaost. Stänk över lite balsamvinäger, olivolja (extra oskuld) och peppra. Man får aldrig glömma salladen, tjejer får ångest om de äter mat utan sallad. Voilá!

Kvällen har blivit till en succé och du är mästerkocken som fixat den, hon får käka något hon garanterat aldrig gjort förut! Titta henne djupt i ögonen när de tåras av njutning och ja, resten av kvällen fixar du själv.

Om du nu gillar tjejen mer än ditt eget tillagade krubb förstås.

Kramiz – Gino Lundqvist —

Ett svar på “Sönderstrimlad gris – ditt nya trosborttagningsmedel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.