Alla älskar pannkisar. Men ibland kan det vara ett helvete att få till dem. De första blir bleka & svampiga, de går sönder i sorgliga sladdriga strimlor, ja du känner kanske igen dig?

image

Vill du istället rocka med superfrasiga härligheter? Det är faktiskt busenkelt så låt oss bena upp detta på några få sekunder!

Först själva receptet för FRASIGA pannkakor för en person, sen måste du läsa om årskurs 1 om du vill multiplicera (gångra) det med fler.

1 dl vetemjöl

2 ägg

en nypa salt

en nypa farinsocker (ej nödvändigt)

0,5 dl grädde

0,5 dl mjölk

Generalfelet med de första bleka pannkakorna är enkelt. Pannkakor steks snabbt på extrem hög värme. Vänta tills stekpannan är glödhet. När du slänger i smöret ska det bubbla som en skön jacuzzi i någon sekund o sen hålla käften direkt efteråt. Då är ni båda redo för matlig älskog.

Ta sen bort din nyvunna heting från spishällen o häll i den ljuvliga smeten. Här kommer nästa generalfel. Eller utmaning kanske jag skulle säga. Ju tunnare pannkaka desto frasigare! Häll i lite svinga runt den i pannan som om det var 20-talets New York! Ju mindre & tunnare desto godare & frasigare!

Sista tipsen: Går pannkakan sönder har du för lite ägg i, det är det som binder ihop det hela, släng i ett till för du kan aldrig förstöra med för mycket ägg. låt din saturnusring få känna på hettan ordentligt! Vänd med hink och spade eller show Off o vänd den i luften först när den precis är på väg att brännas vid! Alla vänder för fort! Låt den få lida in i det längsta. Tro mig den gillar det!

Själv äter jag alltid denna delikatess med ljummen chokladglass & iskall jordgubbssylt men kombinationerna är lika mångfacetterad som en horas underklädeslåda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.