Fucki Fucki, Ten Dollars

Thailand, underbara Thailand. Älskat av så många och sällan har så många älskat ”rätt” objekt. Åååh vad även jag älskar den delen av världen. Tillika Malaysia  och för all del Indien har en speciell plats i mitt hjärta. Klimatet givetvis – den subtropiska hettan med sina dofter – men främst människorna, dessa vänliga och vackra människor.

 

Poolpuss i Thailand

 

 

Det finns inga bättre platser på jorden. Jag har varit i Thailand flera gånger, hit the needle and the damage’s done liksom och jag kommer att åka dit vid fler tillfällen. Sonen fick naturligtvis följa med så fort det var läge och han har också varit där några gånger.

 

Billy, Undertecknad & Harry

 

 

Självklart älskade även han det förlovade landet och hans favoritmål därnere är Phuket Zoo och apan Billy som han kommit att älska väldigt mycket. Personligen har jag blivit väldigt förtjust i Surin Beach där jag alltid brukar ha min bas. Där finns ett hotell som heter Surin Beach Hotel – ett guldställe, fantastisk barnvänligt och därmed ett Eldorado för barnfamiljer.

 

 

Hotellet har en egen stab med några taxichaufförer som nog är några av de vänligaste människor jag träffat i hela mitt liv. En av dem, Mister Banana som han kallar sig, har jag kommit att bli riktigt god vän med. Han blev så förtjust i sonen Harry att det blev porten till en väldigt givande vänskap. Vi har till och med varit och hälsat på mister Banana vid några tillfällen i dennes hem och träffat hans familj.

 

Harry, Mr Banana & Kollegorna

 

 

Kul för grabben och kul för mig som fick provsmaka mr Bananas hemgjorda skorpionwhiskey. Oh boy vad den fick det att snurra i skallen. Men nu skulle detta inte bli nåt smetigt resereportage, spårar här känner jag och går därför raskt vidare. Patong är en stad som man kommer till från Surin Beach på dryga halvtimmen med en något så när sansad Tuk-Tuk chaufför. I Patong finns det något för alla om man säger så.

 

Patong by night

 

För egen del har jag alltid varit där med min familj varvid jag funnit det största nöjet i att botanisera på de ställen som sålde de senaste storfilmerna på dvd för mellan 20 – 30 kronor. Att sedan ungefär varannan gick att se när man kom hem var en annan femma. En annan sak som är fantastisk är alla de underbara ställen man kan gå och käka på. Det finns hur många som helst och jag har inte ens varit på en bråkdel av dem. Förstås.

 

Streets of Patong

 

 

Ok, under ett besök på ett av dem blev den Lille Mannen så grinig och rastlös att jag för de andra gästerna skull blev tvungen att ta honom på en liten distraherande personal och hans mamma fick sitta kvar , ätande upp sin mat i lugn och ro,

 

 

Min ambition var att inhandla någon leksak eller kanske fotbollströja för att mutlugna honom. Inte kul för en liten kille att sitta på restaurang med föräldrarna. Vi kanske hade gått 300 meter när vi passerade nån märklig combo av hotell/nattklubb där det utanför stod 7 – 8 katoyor. Killar med snopp i kjolen som till 88 % ser ut som kvinnor, riktigt vackra dessutom.

 

Shake it baby

 

Men på något märkligt sätt ser man ändå… – ja, ni vet. När vi passerade entrén tilltalade en av tjejerna”mig med:

 

– Hey mistel, Fucki Fucki Ten Dollars ?

 

– Ooh, no thanks, but thank you for asking, blev mitt svar. Jag och grabben gick vidare och när vi kommit ett hundratal meter frågade sonen:

 

– Pappa,vad betyder Fucki Fucki Ten Dollars ? Jag blev ställd, men fann mig dock blixtsnabbt:

 

– Eeh, Harry – Fucki Fucki Ten Dollars betyder ungefär Hej Hej Leverpastej.

 

– Jaha, vad kul – med konstigt.

 

 

Därefter glömde vi bort det hela för att häromdagen ta upp stafettpinnen igen. Jag och grabben kände oss lite hungriga och vi var i närheten av en trevlig Thairestaurang jag känner till. Det tyckte Harry verkade kul, kanske väcktes minnen om Det Roliga Landet österut till liv.

Vi styrde stegen mot den tilltänkta restaurangen, kom fram, klev in och skred fram till något slags hovmästarpodium där en elegant kvinna gjorde den klassiska thaihälsningen, handflatorna ihop och lätt bugning – sägande:

 

Trevlig Thairestaurang

 

 

– Äta, dricka, bådadera ?

 

– Fucki Fucki Ten Dollars, svarade 9 – åringen klockrent, med ett stort leende och sen var det inte mer med det. Så där fick jag. Förr eller senare kommer alla till kassan. Sensmoral – bluffa aldrig för dina barn.

Lasse Gåre
Om bloggen
En man, En röst, En åsikt

Related Posts

Lämna en kommentar

*