HEN SÄGER; JÄMLIKHET SKA GÄLLA ÖVERALLT!

Hen är på Gran Canaria på semester. Här var hen första gången då hen var två veckor gammal. Hen´s föräldrar hade ett hus här, så hen har haft äran att besöka denna ö ett sextiotal gånger. Hen har under de senare åren även varit här i yrkets tjänst, som DJ, och spelat på olika nattklubbar.

Hen återvände alltså till ön, i syfte att semestra, men även spela som Dj på ett ställe hen spelat på många gånger förr. Det är lite lugnare på ön nu. Lågkonjunkturen har satt sina spår och det känns som det blöder överallt.

Hen blir dock upprörd över att kampen för jämlikhet inte håller samma tempo som i fosterlandet Sverige! Döm om hens förvåning när hen villrådigt letade efter rätt dörr till toaletten, och fann dessa symboler;

IMG_6619 (Hen tror att den föreställer ”Hen-toalett för damer”)

Och även denna, övermaskulina machosymbol;

IMG_6618

(Hen tror att den föreställer ”Hen-toalett för herrar”)

 

Hen blir genast upprörd och undrar varför de använder dessa symboler! Skulle det vara något fel att hen´s, födda med det kvinnliga könet röker pipa? Eller att hen´s födda med schlangen, inte får använda sig av en solfjäder?

Möjligtvis är hen för dåligt insatt i frågan. Men, för att komma till rätta med detta tarvar det enligt undertecknad omedelbar aktiv protest! Jämlikhet ska råda överallt, och hen föreslår, trots att hen inte rekommenderar rökning, att alla hen, födda av det kvinnliga könet genast börjar röka pipa. Vidare föreslår hen att alla hen födda med schlangen, kastar hen´s batteridrivna handfläktar, inköpta på Teknikmagasinet, och genast övergår till solfjädrar!

Detta med solfjädrar gäller naturligtvis alla hen´s födda med schlangen! Inte bara de hen´s, födda med schlangen,  som under evig tid uppträtt med gott exempel. Då syftar jag naturligtvis till de hen´s som i avslutningsnumret på diverse dragshower i alla fall viftat med solfjädern någon gång.

För att driva utvecklingen vidare, föreslår hen även att hen´s födda av det kvinnliga könet återupptar modet från 70-talet med platå-skor. Detta möjliggör rent praktisk att strunta i dessa förlegade symboler på toaletterna, och helt sonika gå in på toaletter med manliga symboler, och kissa i urinoaren. Platå-skorna kommer vara till praktisk hjälp för att få in rätt höjd.

Men om jag skulle måla en tavla, skulle den bli gammalmodig.

En gammal gubbe i en gungstol, som inte får fyr på pipan, och hans fru bredvid, viftandes med en solfjäder, i syfte att tillföra syre till glöden.

Peas!

Rasmus Raz Lindvall

 

Rasmus Raz Lindvall
Om bloggen
Rasmus Raz Lindvall, Dj, Producent, Låtskrivare, Förläggare och Filosof. Känd som ena halvan i duon RobnRaz. Skriver i denna blogg under eget namn samt alter egot "Kapten Svarthjärta" om allt allvarligt som bör tas lite mer på skoj, samt allt skoj som bör tas på lite mer allvar.

Lämna en kommentar

*