Testat Neknomination än?

20110317_girls_drinking_beer
Öl-leken Neknomination sprider sig som ett virus på nätet och undertecknad blev själv utsatt för leken i fredags kväll.Klunka en bärs eller bli skyldig ett flak.

Det är reglerna för den nya dryckesleken som tar Facebook med storm. förra veckan har en dryckeslek som involverar den malt-stinna drycken exploderat på Facebook. Regeln är enkel: En öl ska svepas framför en kamera, och den som genomfört missionen får nominera trea andra som måste göra samma sak. Annars blir de skyldiga ett ölflak.  Några som inte är lika glada över tilltaget är Ungdomens nykterhetsförbund. De menar att leken kan bli ett problem i ett större sammanhang. – Sociala medier är bra för spridning och det är större risk att man faller för grupptrycket om man har alla sina Facebookvänner som förväntar sig att man ska dricka, än om det är tre kompisar på en fest. Det blir allvarligt om det sprids bland de som är under 18 år, säger ordförande Malin Thorson till tidningen Metro.

Neknomination”, har sitt ursprung i Australien, där dryckeshävandet ofta kombinerats med diverse farliga tilltag – som att hoppa från en bro, eller att häva i sig olika illasmakande vätskor. Fenomenet har sedan trendat i sociala medier – och dessvärre vållat problem. Utländska medier har rapporterat om dödsfall kopplade till de alkoholhaltiga utmaningarna.

Christian Ternstedt
christian@mensworld.se

Mensworld
Om bloggen

Lämna en kommentar

*