Ni som känner mig vet att jag vääääääldigt sällan går ut på krogen, mina dagar då man hängde fem dagar i veckan på Stureplan, är ett minne blott. De få gånger det faktiskt händer så är det för att det trevliga sällskapet jag hänger med helt enkelt råkar hamna någonstans, eller för att möta någon eller några nya spännande människor. Det var just det som hände i helgen och det var enkelt och mycket kul.
Han är ju känd i hela Sverige för sina barturnéer så han borde ju kunna sin grej tänkte jag när Michael Brinkenstjärna eller ”Brinken” som han kallas, kom hit till Malmö. Vi möttes på Hipp i helgen och vilken härlig kille! Han var en glad och varm typ så jag förstår att många haft galet kul på hans turnéer. Jag hade tänkt komma förbi och säga hej och sen glida hem, men tiden försvann i ett nafs och blev kvar till stängning. Dessutom var det ett jäkla drag och helt knökfullt på stället. Så ska det vara när man går ut!
I övrigt har några glänsande solglimtar förfört och regn förstört de senaste dagarna. Har värmt upp med långpromenader nu för att ta tag i löpningen igen. En första springrunda gick förvånansvärt bra! Älskar att springa tills man känner blodsmak och galla i munnen. Det befriar tankar och själ och man känner sig fri och stark. Eftersom jag hatar att gå på gym så får man göra det man gillar istället. Men stekheta tropiska vägar är lite för varmt för att springa på, så nu får man passa på när man är hemma i Sverige.
Men att man är hemma behöver ju inte tvinga en att äta trist husmanskost så gjorde denna vackra rätt och tänkte bjuda på receptet som tar max 15 minuter att fixa till:
Bombay Curry – till 4 personer:
Ingredienser:
• 600 gr köttfärs
• 1 burk tomatsoppa
• Klibbigt ris (jasmin eller basmati)
• 2 bananer
• 1 gurka
• 1 burk persikohalvor
• Riven kokos
• Russin
• Curry
Tillagning:
1. Sätt på riset enligt förpackningen
2. Häll i olivolja i en stekpanna ihop med två matskedar curry och bryn kryddan
3. Häll sedan i köttfärsen och stek igenom den, häll sedan i tomatsoppan och rör om tills det puttrar
4. Ta en ungsform och lägg upp riset och forma den i en fyrkant med utrymme kvar på alla sidor
5. Täck hela riset med köttfärsröran (även på sidorna)
6. Garnera uppchoppad gurka, persikor och banan längst alla sidor.
7. Strö RIKLIGT med kokos över köttfärsen och sist russin – KLART!