Har funderat lite över vad som hänt med alla ”män”. Mamman hinner knappt skrivas ut från BB förrän hon ska tillbaka till arbetet och pappa förvandlas till en hybrid en hen. ”Herregud du har ju gått gravid i nio månader. Hade jag kunnat så hade jag varit gravid halva tiden. Men istället tar jag över nu. Pumpa du ut lite bröstmjölk så fixar jag dagen när du är på jobbet”.

 

Jag har råkat ut för en del såna. Vid ett tillfälle fällde jag en stor björk på en tomt där jag behövde hjälp av en pappa ledig ”karl”.  Jag såg honom från trädet när han satt i köket, drack latte och fingrade på sin mobil. Jag gick ner, ringde på och frågade om han kunde komma ut en minut för att fira ner toppen på trädet. ”Nej, förstår du. Lillen sover och han kan vakna och då måste jag vara närvarande”. ” Du! svarade jag. Jag är törstig. Har du en starköl? Dessutom behöver jag låna toaletten. Jag är skitnödig”. Naturligtvis fick jag inget av det. Han ansåg säkert att jag var en Neandertalare. Vilket jag kanske är.

 

Kom igen, en bebis behöver sin mor ialla fall första 18 månaderna. Sen kan vi män absolut ställa upp med att köra honom till fotbollsträning, gå på bio m.m. Att sitta med en het barnvagn på ett fik med likasinnade och ge flaska åt en bebis på några månader? Nej. Fy.

 

Som ni förstår har jag inte varit pappa ledig. När mitt första barn, Carl skulle till att födas 87 var det populärt med så kallade profilax kurser. Man skulle hjälpa den blivande mamman med andningstekning och coachning. Jisus. Det satt en massa Söderkisar i ring på ett golv och höll varandra i hand och andades som galningar. Mats gick därifrån med andan i halsen. Hur det gick? Carl kom ut efter tre minuter med ett snett leende. Han förstod. Idag är han officer. Nils som är 97a vägrade komma ut. Honom fick de skära ut. Han såg mest förbannad ut och jag förstår honom.

 

Hur är jag? Världens bästa pappa förståss. Fråga mina söner.

 

2 svar på ”Pappa ledighet? Inte min grej.”

  1. Konstigt det dar… Alla man vill ha. Barn, men ingen vill ta paus I sin karriar. Jag kan stalla upp att fa barn, men da far killen vara pappaledig. Jag har sliti/pluggat for min karriar. Jag ar vard den!

  2. Ehm. ”Ställa upp” på att vabba? Du är inte en barnvakt, du är en förälder. Det är alltså lika mycket ditt ansvar att se till att ta hand om barnet. Man kan inte vara en neandertalare på 2000-talet. Waky paky!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.