För ett år sedan …

fejje

Det här är ju inte fel. Jag skulle inte ha något emot att vara där just nu. Jamen kolla! Strand! Hav! Palmer! Sol!

… befann jag mig geografiskt nästan så långt från Sverige man kan komma här på jordklotet. Jag hade precis anlänt till Fiji för att njuta av en resa som jag faktiskt vann i en tävling!

Vilken fantastisk miljö det var. Om jag inte minns helt fel så består Fiji av 333 öar, varav drygt 100 är bebodda. Öarna omgärdas av världens djupaste hav och att veta att det är 10 000 meter rakt ner är på ett sätt rätt skrämmande.

En grej som jag skrattar åt i dag men som inte var så roande när jag var på plats på Fiji var själva boendet på öarna. Resan var som sagt en tävlingsvinst och det var resebyrån som ordnade ett paket med båtluffning och diverse aktiviteter, jag visste inte på förhand hur det skulle vara.

Jag åkte med en polare, vi är bägge två födda på det fina 70-talet, och när vi steg i land på den första ön insåg vi att vi skulle bo i en sovsal tillsammans med andra resenärer.

Ja, jag har varit med i Robinson och levt under riktigt spartanska förhållanden och sovit sked personer som jag inte känt särskilt väl, men när jag är på semester, då vill jag gärna ha lite mer lyx.

Efter två dagar var det dags att dra till nästa ö och även där var det sovsal som gällde. Resten av resenärerna var födda på sent 80-tal-tidigt 90-tal, sedan var det vi, två medelålders gubbar från Sverige. Man kände sig något malplacerad.

Ytterligare efter två dagar reste vi till Kuata, en betydligt större ö än de två tidigare och längre bort från huvudön. Och där, där fanns det minsann även hyddor. Vi uppgraderade vårt boende till en hydda för nu räckte det med sovsal.

IMG_0489

En sovsal. Där låg man och försökte sova, samtidigt som nån okänd låg i sängen ovanför och snarkade och lät.

Vi väntade i receptionen på att de skulle fixa i ordning en hydda åt oss och när vi sedan fick nyckeln hade de ju givetvis puttat ihop sängarna så de bildade en king size-säng. Och i mitten av den låg det en jävla blomma.

Ja ja, så nu var de två medelålders männen ett gay-par som var ute och reste.

Exakt samma sak hände på de övriga öarna dit vi kom. Vi uppgraderade boendet, vi blev tagna för gaykillar som var på en romantisk resa. På Barefoot island var vi båda inne i hyddan när de skulle komma och städa rent för oss. Då var de två sängarna placerade utmed varsin vägg.

Damen börjar då flytta sängarna till mitten, hon ska bädda en dubbelsäng åt oss.

Det var bara att greppa tag i varsin säng och förklara att de stod jättebra så.

Nu i efterhand är det ju lite lustigt, men då var det inte kul. Jag menar … sovsal … ja, om man var typ 20 år. Men när man är nästan dubbelt så gammal som de andra så känns det sådär.

Men annars var det skoj! Bula vinaka!

Mikko Natri
Om bloggen
En vanlig medelålders gubbe vars fritidsintresse är att vinna. Frågor på det?
  1. Pingback: Mens World » Du kan också bli en vinnare! blogg

Lämna en kommentar

*