Jag blev tillfrågad, som ”dräparen” i Robinson 2001 att medverka i TV2 debatt i Göteborg. Ämnet ”är det svårt att vara man idag”. Jag ställde upp eftersom jag inte har några problem med min manlighet.
Efter ett par långa telefonintervjuer, där det framkom att ”dräparen” skötte marktjänsten hemma och lagade maten så att middagen stod på bordet när hustrun kom hem från jobbet” och var barnbarnens favorit, blev det ingen debatt! Jag skulle tydligen matchas mot feminina män i velour och framstå som ett veritabelt manssvin!

Robinsonbild

Tänk att inte ens TV begriper att en man kan ha olika roller och att en RIKTIG man månar om sin familj och sin fru trots att han kan jaga, fiska, slakta och lufsa runt i skogarna! Jag har aldrig slagit fru eller barn, men en del män som trott att ”den där gamla gubben skall vi ha skoj med” har fått erfara att det inte alls blev skojgt, lite trasigt och blodigt i stället. Man skall nog inte ge sig på folk som är utbildade i att döda och har utbildat massor av andra i samma sak!

Jag söker aldrig bråk med andra, men jag är bra på att försvara mig trots att jag börjar bli till åren. Jag fyller 74 om två månader.

Förra veckan ville jag ha ”kvitto” på mitt hälsotillstånd eftersom jag inte spottar i glaset och inte följer några råd från tidningar!

En fullständig undersökning med massor av lab-prover gav vid handen att hjärta/lungor är mycket bra, lever och njurar likaså, kolesterolvärdet perfekt, PSA-provet  perfekt, inget socker och ett dygns mätning med blodtrycksmanchett  sade BRA värden!

Nu vandrar jag med ännu lättare steg i tassemarkerna. I min ålder kan man börja fundera över om man äter rätt, dricker för mycket eller missköter hälsan på andra sått.

Nu har jag Facit! Go man Go!!!

2 tankar om “Vadå? Jag ”macho”?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.