Världens snabbaste bil redan slutsåld

Hennessey-Venom-GT-puff-615
Världens snabbaste bil är redan redan slutsåld. Med sina 435,16 km/h är det den snabbaste gatlagliga bilen i världen. Men om du var sugen på ett exemplar av Hennessey Venom GT World Fastest edition – så är det redan försent.

Det är ett riktigt monster, Hennesseys Venom GT. Tidigare i år så lyckades bilen sätta ett nytt hastighetsrekord (dock inte verifierat av Guinness) och utöver det är den världen snabbaste när det kommer till accelerationen 0-300 km/h (resan går på 13,63 sekunder). Läskande siffror som tydligen lockat bilköparna. För trots att bilen, som är byggd på en Lotus Elise, har den rejält tilltagna prislappen om 1,25 miljoner dollar – så är produktionen redan slutsåld. Nu var det förvisso bara tre bilar av typen World Fastest Edition som byggdes, men ändå – de kostar ju 8,1 miljoner kronor.
Hennessey-Venom-GT-snettbak-rekordfart-615 Venom GT World Fastest Edition är försedd med en sjuliters V8 som ska leverera 1 244 hästkrafter, vilket bevisligen räcker mer än väl för att man inte ska ha några problem vid omkörningar. Topphastigheten om 435 lär dock vara svår att nå om man inte har en landningsbana till hands.

Christian Ternstedt
christian@mensworld.se

Mensworld
Om bloggen

Lämna en kommentar

*