ben-affleck-is-a-terrifying-businessman-in-new-runner-runner-trailer
Om ens chef bjuder med en ner till bryggan för att mata krokodilerna med människokött kanske man borde ana oråd. Men Richie (spelad av Justin Timberlake) har inte så mycket att förlora. Finanskrisen tog hans Wall Street-jobb. Så han väljer att börja plugga men en Princeton-utbildning är dyr för någon som inte är född med silversked i mun.

Därför behöver han lite extrainkomster, men Richies extrajobb som promotor av poker på nätet bland studenterna gör inte rektorn överförtjust. Således blir Ivan Blocks jobberbjudande i Costa Rica, ett mecka för online-spel, perfekt tajmat för Richie. Degen rullar in. Den inledande ”The social network”-känslan som uppkommer genom kombinationen Justin Timberlake plus amerikanskt toppuniversitet samt online-dramatik går över och filmen förvandlas mer och mer till ett gangsterdrama.

Medan man väntar på lite känslor bjuds man på åtminstone lite kärlek mellan Justin Timberlake och Gemma Arterton, som spelar Ivans business partner. Hon är den enda kvinnan i filmen som inte är  prostituerad men att läsa henne är lika svårt som den mest garvade pokerspelare. Ben Affleck gör dock en grym tolkning som sociopat och skum affärsman. Det händer alltid något när han dyker upp och kör pep talk med sin unge adept. ”Runner runner” som helhet känns som ett bidrag till det populära finanskris-temat, dvs ung man med fel bakgrund har mycket att bevisa, tills han inser att att det gått för långt. Det är snabba cash, fast på Costa Rica. Filmen är klart sevärd men lär inte få några Oscars nomineringar.

Johan Svensson
info@mensworld.se

Ett svar på ”Recension Runner Runner”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.