Fan vad jag älskar spontana, lirande grejer. De blir alltid otvivelaktigt bäst. När inga höga förväntningar ligger luften och kräver, när kärleken spirar så där ren, ädel samtidigt som man blandar ner allt detta i en härlig gryta ihop med god mat, vänner, tysk öl och en massa tung melodisk rockmusik. VARFÖR krångla till allt?

b1
Haxe, mör fläsklägg som ramlar av benet av sig själv så fort man använder den mordiska kniven som man får serverar så här.

Nyinflyttade som vi är mitt i smeten i Hufvudstaden fick jag ett meddelande från min underbara rocksjungande kuzze att vi hade bokat in en träff ikväll, vilket vi alla hade glömt utom hans kalender. Just ja! Kul, då kör vi! Kuzzen tjingade för ett tyskt ställe runt hörnet som heter Bierhaus på Tegnergatan 10, vilket visade sig bli en total fullträff! Goda hemlagade tyska korvar och långkokt Haxe (fläsklägg, jag vet att det inte låter så gott, men nog var det verkligen det!) Med sauerkraut (varm surkål, låter ännu värre men även det helt klockers).

b2
Bratwurst & Knacke med senap och surkål.

Vi slickade oss girigt om läpparna när smakerna kysste oss, fyllde våra gomsegel med aromer så de flög som spinnakers. Sköljde ner allt godis med dödssvart Schwarzbier. Lovsjöng livet och hade det så där löjligt trevligt man bara kan ha när man är med goda vänner.

b3
Kuzzen gilar mat (och öl, allt det där väldigt mycket tydligen) men inte vår hiss….den var lite för liten för hans smak. Sen snälla fråga mig inte vad han gör med fröken höger.

Nya, eller ja… gamla men nu definitivt nya stammisstället har nu blivit Anchor som alltid levererar. Trevlig, duktig personal, skönt klientel och som alltid grym rockmusik. Igår spelade Gun’s & Poses, ett tribute-band och de krängde ut musiken som om de var gyllne diamanter som måste ses, lyssnas på och rocka till! En fantastisk sommarafton, av den mest spontana sorten man kan komma över!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.