Jag har, som många fattat, tränat ganska mycket. Ganska väldigt mycket det senaste halvåret i jämförelse med innan. Eller nej, alltså.. egentligen inte. Jag tränade mycket innan med, men på ett annat vis. Jag tränade mest cardio och gärna på tom mage. Ni vet ju om den storyn. Men hur som så har jag alltså tagit träningen lite som en del av mig och något jag vill bli bättre på, men jag kan fan inte undvika att notera hur folk börjat prata med mig. Det är en helt annan jargong. Det är ord såsom ”slakta gymmet”, ”kötta ben”, ”kriga cardio” osv. Och vet ni vad?

Fan vad det stör mig.

Seriöst, vadå kriga cardio? Du står på en maskin, du gör en rörelse och du justerar hur hårt du vill göra den – typ. Kallar du det kriga? Really? Det gör nämligen inte jag.

– AH MEN DÅ KANSKE DU INTE TRÄNAR HÅRT!! 

Jo, men jag kallar det för exakt det; att träna hårt. Jag skriver inte KRIGA, SLAKTA och KÖTTA. Jag skriver ”i kväll ska jag träna ashårt och dö på ett löpband”, typ. Jag skriver väl inte kriga heller?! Det vore nedlåtande mot de som faktiskt gör det. Krigar alltså. De som går upp i ottan för att försvara sina nationer. De krigar. Vad fan gör jag liksom? Jo, jag sitter och ror till Halvåtta hos mig som går på en TV någon meter framför mig. Det är för fan inte att kriga. Det är att ro helt enkelt.

– AH MEN OM MAN SVETTAS JÄTTEMYCKET DÅ?!

Ja, då gör man väl det?! Det har fortfarande ingenting med slakt eller krig att göra. Det kan möjligen ha att göra med..

A. Värmen. 
B. Du har gjort en rörelse ganska fort och du har fått andas tyngre, fått upp kroppstemperaturen. 
C. Att du har fått feber. 
D. Du lyfter tungt kanske. 
E. Du helt enkelt anstränger dig lite mer än vanligt alltså. 

Och sedan till den där fåniga stereotyp-reklamen jag absolut hatar som går på TV. Okej, jag gillar idén otroligt mycket. Idén av att vissa går på gymmet för att faktiskt träna och andra gör kanske inte det. Jag gillar det. Däremot ska ni veta att jag är förespråkare för att man i alla fall går dit. Jag skiter i om man inte vill göra något. Mår folk bra av att sitta på cykeln och like:a bilder på instagram, så vad fan.. låt dom. Hur som helst så går det en reklamfilm där en brunett sitter och svettas för gud och fosterland medan två blondiner i rosa kläder ligger i bakgrunden och mystränar i glutesmaskiner, alltså rövmaskiner. Sedan kommer någon slags text om att vissa tränar på gymmet och andra inte. Bla bla. Det jag menar med det är att jag blir så less på den IQ-befriade diskussionen om ”hårt sminkade blondiner som inte tränar” och hur man alltid ska se ner på dem.

Det finns säkert anledningar till varför de är så sminkade. Kanske har de inte självförtroendet utan sminket? Kanske får de en boost av att vara sminkade? Kanske presterar de bättre? Who gives a damn egentligen. Det där med ”sminkade blondiner som går på gymmet för att visa upp sig” stör mig in i benmärgen. Det var som jag sa till min pojkvän;

”Egentligen borde det vara två medelålders ganska plufsiga damer i bakgrunden som har en varsin mobiltelefon framför sig, inte två slimmade blondiner i rosa”

Han höll med. Han som ändå typ bor på gymmet. Oftast är det medelålders som latar sig i maskinerna, inte slimmade blondiner med smink. De är liksom slimmade av någon slags anledning – för att de kanske har rört en maskin någon gång.

Och det där med att tjejer ska peka på att tyngdlyftning är mycket jobbigare och coolare än cardio orkar jag inte heller riktigt med. Folk som säger att de ska gå ner i vikt genom att bara träna styrka, folk som ska peka på rutor och säga ”BARA MARKLYFT GJORDE DENNA KROPP”. Liksom FINE, du lyfter och blir muskligare. Jag greppar det. Men cardio är skitviktigt. Viktigt för INSIDAN av kroppen. Viktigt för hjärtat, lungorna, för allt. Det är uppiggande och skitbra på så många vis. Och att då göra ner folk som tränar cardio.. alltså det är lika dumt som att göra ner någon som väljer att vara vegetarian. Det finns inget dåligt med cardio.

Ni får ursäkta om jag är lite rage idag, men jag blir bara lite less på hur folk förstorar upp det där med träning. Det är helt enkelt bara träning, inget mer. Man går dit, man gör det man ska och man dricker kvarg. Typ. Det är det man gör. Det är i alla fall det jag har gjort. Inte fan har jag krigat i alla fall.

mjauuee

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.