Mina damer och herrar, mina damer och herrar. Kan jag få er uppmärksamhet. I dag, den 21 januari, firar vi en enormt viktig dag. Alla bör ställa upp och göra det till en mycket minnesvärd dag. I dag är det nämligen ”kramens dag”.
Ja, jag skämtar inte. Det är helt seriöst. Så här lanseras den: ”Dagen firas för att uppmärksamma kramen och dess betydelse och för att vi ska få en chans att kramas lite extra. Du kan till exempel hyra dig en björndräkt och gå till närmsta köpcentrum och krama alla som går förbi. Om du inte vill göra det så kan du alltid krama alla i din närhet en extra gång.”

Jo, det kan jag ju verkligen ta och göra … nån som har en skabbig juckardräkt att låna ut?
Hur många bullshitdagar ska det finnas egentligen? Det börjar bli för många av dessa fjanterier. Förra veckan hade vi tulpanens dag. Några av de stora dagarna som kommer härnäst är halvsnödagen (25 jan), vegan-pizzadagen (29 jan), internationella våtmarksdagen (2 feb) och nutelladagen (5 feb).

Och vet ni vad det värsta är? Jo, det faktum att folk verkligen firar dessa dagar! De tycker det är skitkul! ”Oj, i dag får vi inte glömma att köpa kanelbullar! Det är ju kanelbullens dag!”
Men för helvete … svenska folket tycker ju att kanelbullens dag är trivsammare än den svenska nationaldagen. Då är det något som är seriöst fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.