Byta däck på bilen ? Ja, förr så funderade man inte så mycket när det var dags att byta däck på bilen. Man hade ”sin verkstad” och det var inte så mycket att orda om.

Frågan eller kanske snarare frågorna som ställdes av verkstadskillen var ofta kanske så här: ”ska du ha nytt eller regummerat” . Hade man nyss fått körkort och dessutom just skaffat sin första bil så blev ofta svaret regummerat. De var ju det billigaste alternativet, och då fick de bli så.

Ja, personligen så har jag i min tidiga ungdom och min första bil kört med däck som var så dåliga att man såg innerslangen p g a att däcket var i så dåligt skick. För hade man ju innerslang i däcken, nu är det ju oftast slanglöst. Ja, tiderna förändras, och det är väl tur det med tanke på hur bilismen och trafiken har utvecklats.

I dag när det blir aktuellt att byta däck så menar jag har man en helt annan både filosofi och därmed också helt andra möjligheter. Jag tror dock att kanske inte alla är helt medvetna om vilka möjligheter som idag finns.

Och vad menar jag då med det ? Jo, det kanske inte är säkert att du åker till din gummiverkstad och beställer nya däck och där med också däckbyte.

Idag finns det också helt andra möjligheter att köpa däck, på nätet t ex. Och då kanske du reagerar, däck på nätet ? Ja, så är det och dessutom är det ett ganska vanligt sätt att handla däck på.

Därför vill jag tipsa dej att du går in och tittar på en hemsida som Svenska GummiHuset har. Här har man ett mycket brett utbud och som jag förstår också en mycket hög kvalitet. Dessutom är jag övertygad om, utan att ha handlat där, att man också har en bra service. Man lär sig av att läsa och titta på hemsidor.

Lycka till !

2 svar på ”Byta däck ?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.