En intervju:

 

Dödsmetall och djävulsdyrkan, growlvrål och sönderhamrade trumskinn. Sen det mörkaste och läskigaste av allt är alltid den långhåriga killen som slår på de dova bombastiska bassträngarna. Bandet Entombed ber inte om ursäkt för sig. De rockar sönder varje ställe de spelar på och bandets utmärkta bassist, Victor Brandt, är en av de absolut jävligaste och mörka figurerna i bandet. Han ställde dock upp på en intervju en mörk natt efter att jag utpressat hans flickvän och svarar på frågor om djävulsdyrkan, musikalitet och varför scenkläder är så viktigt inom rockbranschen!

 

 

Victor är det verkligen Ok att skrika sig hes till döds på scen i djävulsdyrkans tecken? Är det riktigt musik?

 

Hej Gino! Ja det tycker jag. Det är riktigt kul faktiskt.

Om det är riktig musik är upp till var och en att bestämma. Det är sällan det kommer folk till våra spelningar som inte vill vara där. Så då är det bara att lyssna på något annat man gillar istället 🙂

 

 

 

Är sjukt nyfiken på vilka scenkläder ni tyngsta rockare använder? Hur många kilo smink går det åt varje dag?

 

Jag har alltid jeans av ett märke som heter Lip Service. Det är mina absoluta favoriter. Dom är väldigt mycket rock och är sköna också. En cool t-shirt till det, så är det klart. Det är något jag har mängder av, t-shirts med tryck. Jag gillar mina bandtröjor med t.ex. Morbid Angel, Aura Noir, Celtic Frost mm. Men även zombie-motiv är fett. Nit- eller patronbälte till är också coolt. Men det är lite bökigt att flyga med så det brukar jag skippa om vi flyger till spelningarna.

 

 

Jag använder inte smink men i ett band jag var med i tidigare så gjorde vi faktiskt det. Det var ett norskt Black Metal-band som hette Satyricon. I Norge så gillar dom ”Corpse paint”. Det påminner om krigsmålningen som Kiss använder.

 

Etombed är ju känt som de första och mest trendsättande dödsmetallbandet i vårt rockälskande land men samtidigt verkar det ha varit en stor rotation av bandmedlemmar. Hur fungerar det nu? Är ni homogena?

 

Entombed har ju hållit på sen -87. Det är ju väldigt länge och på gott och ont så får ju folk andra intressen i livet och/eller tappar peppen av att vara på samma ”arbetsplats” efter många år. Så klart att det är tråkigt om folk tappar intresset men något av det viktigaste, enligt mig, är att alla i bandet har kul, mår bra och jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål. Så om det kommer nya ansikten så brukar det faktiskt bara vara till det bättre i slutändan.

 

 

När kommer nästa skiva ut och vad kan vi fans (ja jag gillar avgrundsskrik men fråga mig inte varför) förvänta oss?

 

Vi håller på med nya skivan just nu faktiskt. Den är planerad att komma ut i år. Det känns superbra. När man är inne i en kreativ process kan det vara lite svårt att vara objektiv och se saker från ett ”åskådarperspektiv”. Men som det känns nu, är musiken väldigt mycket Entombed och väldigt mycket Metal. Jag är jättepositiv.

 

 

Undrar lite om vilka festivaler ni ska spela på i sommar? Samt är det ok att komma i en babyrosa tröja på er konsert eller måste den vara svart? (skäms lite nu).

 

Vi har några fina festivaler bokade. Jag tror det landar på ca 10-15 stycken i sommar. Vi ska bland annat spela på Graspop i Belgien med Iron Maiden, Slipknot. Forta Rock i Holland med Rammstein, Volbeat med flera. Att spela på festival är superkul. Man träffar så många band man är kompis med så det är lite som en firmafest. Väldigt socialt.

 

 

Sex, droger och rock n’ roll. En livsstil som en gång dog och nu återigen lever. Ärligt talat Victor. Hur är det i verkligheten, vi skulle gärna vilja höra något kul konsertminne i ämnet!

 

Det är vad man gör det till. Är man väldigt intresserad av att göra bra ifrån sig på scen då brukar fokus ganska uteslutande ligga där. Men är man mest intresserad av festbiten så är det lätt att det andra blir lidande.

 

 

Det första jag kommer att tänka på angående kul konsertminne är en klubbspelning i Barcelona. Det var packat, extremt varmt och vi var sena dit så vi hann inte tänka så mycket utan bara slängde upp allt och körde. Det var bland det mest vilda och våldsammaste publik vi någonsin har varit med om! Det var en fin överraskning 🙂

 

Det var väldigt mycket stage diving, mosh pit och en hel del näsblod. Men det värsta var en kille som klättrade upp på scen och var så överpeppad så att han sprang fram och bet mig i vänsterhanden när jag spelade. Jag började inte blöda så det gick bra men han fick en flygtur av scen 😉 Jag träffade han efter giget och han beklagade sig men det var ingen fara.

 

 

 

En annan gång i Slovenien tror jag det var, kom det upp en kille som fått hjälp upp från sin rullstol. Han hade inga ben och bara en arm. Han var helt vild på scen och for runt på golvet. Det finns på Youtube faktiskt 🙂 Väldigt otippat.

 

 

Kramiz – Gino Lundqvist —

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.