Stig-Björne-fotboll

 

Jag har varit i Paris ett par dagar. Där slipper man läsa kvällstidningar och allt dravel som just nu pågår. Det finns även en plats i Paris där man kan få kontakt med utomjordingar. Nej, jag är inte en man av droger, så det har inte något med det att göra, men på det här lilla stället kan man faktiskt få kontakt med människor från en annan planet. Det är inte just planeten Mars, men för enkelhetens skull kan vi låtsats att den kallas så.

 

Det gjorde mig ont, det som hände fotbolls-supportern som fick plikta med sitt liv härom veckan. Det var djupt tragiskt, och jag kände att jag var tvungen att konsultera en Mars-människa, som jag då och då har kontakt med, för att höra hur han såg på saken. Ur hans perspektiv.  Han hade just rapporterat tillbaka till Mars, så jag fick hans redogörelse. Den löd såhär;

 

”Där på jorden ägnar varelserna sig ibland åt en verksamhet som går ut på att få ett runt föremål i en nätbur. Varelserna är indelade i två lag med olika färg på tröjorna.  De har byggt olika arenor, ganska lika de romerska, och runt om står varelser, oftast iklädda motsvarande färger som de respektive lagen, och skanderar, orerar samt ger ifrån sig hotfulla meddelanden, i syfte att laget med samma färg ska få in bollen i nätburen.

 

Efter arenaverksamheten, såväl som innan, försiggår ett annat spel. Det liknar mest krig, och är betydligt mer våldsamt än det som försiggår på arenan.

 

Varelserna på denna planet är av två olika kön. Den ena typen har utåtriktade könsorgon och den andra har inåtgående. Av någon anledning har varelserna på denna planet under senare tid valt att nämna de båda till ”Hen”, vilket verkar vara någon typ av sammanslagning av de båda könen.

 

Det verkar dock vara varelserna med utåtriktade könsorgan som deltar i den destruktiva verksamheten utom arenan. Varelserna med inåtgående könsorgan verkar totalt ointresserade av denna verksamhet, men via en avgift som de kallar skatt, är de ändå tvungna att via sin lön stödja ordningsmakten, som har till uppgift att stävja dessa evenemang. Ordningsmakten på den här planeten har begränsade resurser, så det händer att varelserna med inåtgående könsorgan ibland, då de rent fysiskt är svagare, inte får hjälp av ordningsmakten, när de hamnar i onåd hos varelserna med utåtgående könsorgan.

 

Detta för att varelserna med utåtgående könsorgan, ska kunna bedriva denna arenaverksamhet, som de kallar fotboll, vilken på denna planet verkar vara helig.

 

När man ser de icke könsmogna varelserna ägna sig åt denna verksamhet, verkar den dock göra samhället gott. De utvecklas, bygger upp fysisk prestationsförmåga, samt lär sig att hantera med- och –motgångar.  

 

Det finns andra verksamheter som samlar varelserna på denna jord i många antal. Ibland i kombination med något de kallar för musik. Allt ifrån mindre sammankomster i form av ”Diskotek” till större sammankomster som kallas ”Konserter”. I dessa fall är fördelningen oftast mer jämn mellan de som har utåtgående och inåtgående könsorgon, och trots att vissa av dessa evenemang samlar stort antal deltagare, försiggår sällan sidoverksamheten som liknar krig.  Ibland inkallas en typ av privat ordningsmakt till dessa evenemang, för vilken arrangören för stå för kostnaderna, och drabbar således inte de som är ointresserade av just den verksamheten, genom den kollektiva insamlingen av medel, det som de kallar för ”skatt”. De har även fler liknande verksamheter, som lyder under samma regler.

 

Varelserna med inåtriktade könsorgan är upptagna med många andra frågor, som de anser vara orättvisa. I detta nu är historien på denna planet lite för fort föränderlig det sista seklet, så jag har svårt att rapportera om vissa av dessa frågor är lika allvarliga som denna.”

 

Det är skönt att ha honom där i alla fall. Hen från Mars. Då slipper man i alla fall läsa allas teorier i tidningarna, fulla av ”utan lösningar”.

 

Nano Nano!

 

Rasmus Raz Lindvall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.