Skall man svara snabbt och enkelt på denna fråga så är mitt svar absolut, de kan man.

Svaret är dessutom att alla borde vara kristna, det är för mig en självklarhet.
Men låt oss först reda ut några grundläggande synpunkter. För det första, vad menar vi med att vara kristen ?

Sverige är ju ett kristet land och alla som föds och växer upp här blir ju oftast efter föräldrarnas överenskommelse döpta i Sv kyrkan och därmed oftast också medlemmar där.

Därför tror jag att svenskfödda med den bakgrund jag här beskrivit också därmed bekänner sig som kristna, gott så!

Men nu börjar frågorna komma. Kan jag fortfarande räkna mig som kristen mot denna bakgrund. Svaret är ju självklart, att om detta är din tro och du bekänner den så är du en kristen.

Nu kommer nästa fråga. Vilket kristet liv vill jag leva ? Vill jag leva ett kristet liv några dagar per år och eller vid enstaka tillfällen eller vill jag leva ett fullödigt liv i Kristus som en Jesu Kristi lärjunge? Därmed också ha tillgång till skatterna och rikedomarna i det kristna livet.

Ja, här menar jag är själva kärnpunkten i denna så viktiga fråga. Väljer du att ha en kristen bekännelse leva enkelt och bara ”hänga med”, inte engagera dej. Ja, valet är upp till dej, och Kristus tvingar sej inte på någon, det kristna livet är ett fritt val. Jag vill välsigna dej i ditt ställningstagande.

Men Fadern Gud själv står där framför oss genom Jesus Kristus och erbjuder oss att leva ett stark och överflödande liv i Kristus. Och därmed också få tillgång till alla de rikedomar som finns tillgängliga i Kristus.

Guds önskan är att vi alla skall bejaka att bli Jesu lärjungar, vi är nämligen från begynnelsen Guds tillhörighet. Vi har alla ett Gudsbehov nerlagt i våra liv. Därför säger Jesus själv till sina lärjungar ”gå ut och gör alla folk till mina lärjungar” Han lovar också att vara med oss all dagar in till tidens slut!

Var välsignad i Ditt sökande i andliga frågor, och kom ihåg att det finns bara en väg till Fadern och den går genom Jesus Kristus !
/ Christian

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.