Äta Gino? Går det? JA! Mumsigt filibabbigt. Ärligt – vem skulle inte vilja smaka på en äkta Gino? En italiens efterrätt som är lika superlätt att tillaga som supergod. Går dessutom på nolltid att anrätta. Perfekt att servera till gästerna men helst till sig själv. Man vill inte gärna dela med sig av sin Gino helt enkelt. Här är receptet:
6 portioner
1/2 ananas, 250 g blåbär, 250 g hallon/jordgubbar, 100 g vit choklad, 1/5 dl kokosflingor, 30 g mandelspån, 1 lime, 1 l god italiensk vaniljglass.
Nu kör vi:
- Hetta upp ugnen till 225°.
- Skala och skär ananasen i mindre bitar. Lägg alla frukter i en djup ungsform.
- Riv chokladen grovt med rivjärn och strö chokladen, kokos och mandeln över frukten och rör ihop allt till en himmelsk blandning.
- Grädda Ginon mitt i ungnen tills chokladen smält och mandel och kokos fått en gyllene färg, borde ta 15-20 minuter.
- Servera med vaniljglass och riv limeskal över allt!
- OBS! Glöm ej att slicka tallriken ren när Ginon ligger i magen!