Raz Svard 2 Kopia fixad

 

Ett Palerim,.

 

Skulle det vara ett palindrom, skulle det funka på fyllan i Norrland. Efter tillräckligt mycket vodka skulle det låta ”Platsar du att palla?” (Alltså ett palindrom till APP LAPP SA ATT DU SLAPP),  det var ett roligt skämt.

 

Det här var ju naturligtvis min egen högst konstnärliga tolkning men är inte ”appar” ganska fördummande? Jag har minst tre barn, och hon som är 13 och han som är 12 lever med appar.

 

Jag tycker appar är bra, men denna generation har tagit apparna till sitt hjärta, innan datorn, likt generationen innan det tog datorn till sitt hjärta innan pärmar och skrivmaskin.

 

Appar är fördummande. Den ensamma mamman med två barn har haft hjärngymnastik i alla fall en gång i månaden när det korrekta OCR- Numret ska skrivas in. Nu kan de tydligen scannas.

 

Det är som att rekommendera människor att erbjuda icke rullstolsbehövande skjuts överallt för att de ska slippa gå. Då kommer alla prata om den fysiska nojan som råder nu, angående motion. Vilken i sig är helt berättigad.

 

Jag gick ut skolan med höga betyg. Skolans bästa. Men jag tänker då och då på vad skolan gav mig. Maskinskrivningen tycker jag var det bästa ämnet i efterhand. Det har gjort att jag har korrekt fingersättning, vilket i sin tur gör att jag kan skriva denna krönika medan jag tittar på Graveyard Cars.

 

Tillbaka till min dotter som är 13.  Hon säger att hon inte gillar datorer. Jag förstår henne. Varför bry sig om sådant, när allt är ett nästa ”tryck” på en app?

 

Det finns tusentals appar som tjänar fantastiska syften, men glöm aldrig att de är ett tillägg.

 

(Red.anm.)  Va fan vill du säga egentligen?

 

(Your´re fired!)

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.