Vi lever på lånad tid. Stulit allt från vår egen generation. Världen är i total kaos. Trygga lilla Sverige i Europas yttersta periferi är skakad i sina grundvalar. Om inte ens sossarna kan läka såren med sin förskönande bidragspolitik – ja då är det ingen lek längre. Räntan är under noll, alla lånar upp över öronen. Bostäder kostar mer än tusen lyxhoror influgna i privatjet, körda i limosin under en matta av dyra rosenblad hela vägen från Arlanda till statshotellet i Mariestad. Putin retar gallfeber på lamslagna låtsasfigurer i det så kallade svenska försvaret som består av glänsande epåletter utan mening när den ryska liraren skickar ubåtar och flyg i bitande myggsvärmar.

1304231

Schengen håller på att rasa ihop. Snart får vi visa pass för att komma in i Polen. Brittannien vill ut ur EU. Norge får för första gången arbetslöshet eftersom olja inte är värt något längre. De grekiska öarna är mer populära än någonsin dock inte av frivilliga turister som vill bli rånade på sina surt förvärvade semesterslantar utan syriska flyktingar som tappat halva släkten i drickat på vägen över medelhavet. Halva Afrika dör i den värsta torkan på över ett halvt sekel och samtidigt lider de flesta 17åriga tjejbloggare över att de inte hittar sitt favvonagellack längre på Åhlens. De enda som hälsar på en nu för tiden är färglada romska tiggare som med två tänder glatt eller surt säger ”HEY HEY” hela tiden som en gammal repad vinylskiva.

ub106

Världen står i brand och ändå sätter folk barn till världen. Vilket förunderligt tidevarv vi lever i! Ur kaos skapas nya samfälligheter. Det har historien välsignat oss med. Alla stormakter har sett sitt slut. Det vet vi mer än någonsin ur ett historiskt perspektiv. USA kanske lever lika länge som mig men jag tror Kina kommer ta över på sikt. Islam kommer även den ta över och bli lika stora som katolicismen en gång var och hade världsherravälde. Ett tredje världskrig kommer oxå, men tror inte på att någon är så dum så att vi skulle kärnvapenbomba sönder vår planet. Vi kommer överleva.

putin

Kommer ryssarna ta Sverige? Nej. De måste ta sig förbi våra sturska finska kamrater och några natoländer och vi ligger i säng med nato även om vi inte går med men vi leker ändå med elden som vill vara ”neutrala” vilket vi aldrig varit. Ett falskt moraliskt sätt att rida på falska höga hästar som kan kosta oss dyrt. Men är det inte fantastiskt detta med moral. Vi bor i ett av världens mest miljömedvetna länder. Vi ÄR verkligen sjukt duktiga på det. Här är vi en otrolig världsförebild. Det är bara det att vi är ett så litet land. Om Sverige raderas ut på kartan över en natt skulle värdet av det vi gör för miljön vara utraderad på 24 timmar i förhållande till vad resten av Tellus nissar sysslar med. Är det bara jag som fattat att enda egentliga orsaken till att ryssarna bombar syrien är att de vill träna sig på att kriga? Oroväckande minst sagt.

Day by Day, side by side we all strive for the better in life!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.