Fotbollen är igång igen och spänningen likaså, ännu en upplaga av årets Champions League har dragit igång och storlagen kör igång över hela Europa. Världens mest spännande turnering bjuder i år på de flesta storlagen vi är vana att se men vi kan även se att några bubblare så som danska Midtjylland och ungerska Ferencvaros letat sig in i gruppspelet. Små lag om man jämför med motståndarna som finns att tävla med. Som bekant tog tyskarna från München hem den åtråvärdaste pokalen under fjolåret, frågan är om de ska lyckas igen?

Premier League – ligornas liga

Den kanske mest uppskattade och spännande ligan är för många den engelska toppligan Premier League. Inte är det något konstigt med det, vi ser varje år nya lag vara med och kämpa i toppen och kan se bubblare ta hem det. Leicester vann som bekant under en riktig förvånansvärd säsong. Det som kanske är mer kul med klubben är hur de har lyckats att etablera sig som ett topplag i ligan efter det. Många klubbar kommer och går men de är här för att stanna, femma slutade man på efter föregående säsong.  Tror ni de kan upprepa skalpen att vinna pokalen ger ett bet på Leicester att vinna årets säsong hela 23.0 gånger insatsen. Det är dock två andra lag som sticker ut ur mängden mest när det kommer till favoriter, båda storlagen Liverpool samt Manchester City går att finna högst upp på listan. Tror man att denna säsong kommer likna föregående säsonger ger ett spel på endera lag odds på 2.30.

En intressant notering är att Leicester lyckats så bra att de hålls som favoriter före både Manchester United och Arsenal, det var inte igår vi fick se oddsbolagen hålla ”the Foxes” såpass högt!

Europeiska toppligorna pumpar för fullt

Inte är det bara Champions och Premier League som påbörjats igen, även de andra europeiska fotbollsligorna är igång. Hur kommer lagen att stå sig i år är frågan. I Italien hittar vi ju vår allas favorit ”Ibracadabra” denna säsongen där han krigar hos sitt AC Milan. Kan han leda klubben till ett guld? Det skulle vara något, Milan har inte riktigt kommit upp i nivå de senaste åren som de gjorde i sina fornstora dar. Zlatan brukar vara en hjälpande kraft under säsongen med sitt engagemang och sin förmåga att lyfta medspelarna.

I Spanien är det många som kämpar om toppen, ska Real Madrid och Barcelona bli lika överlägsna som andra år? I början av säsongen har de inte inlett lika övertygande men är det något storlagen brukar vara bra på så är det att leverera när det väl gäller. Annars ska det bli spännande att följa svensken Alexander Isak och hur han utvecklas i sitt Real Sociedad. Isak gjorde en väldigt bra säsong förra året, i år har fansen höga förhoppningar på talangen, både i klubblaget men även i landslaget.

Det är med stor spänning årets säsong har kickats igång, och spelarna är minst lika mycket på hugget som vanligt. Men det kan komma att bli ett överraskningarnas år om man kollar på hur säsongen har börjat. Vi hoppas på det.

Ett svar på ”Fotbollens toppligor rullar på ännu en säsong”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.