Grattis till mig! Nu har jag fått ny lägenhet på en kunglig holme som tydligen fick sitt namn därför att en svensk kung var lite avis över det faktumet att det fanns något som hette Drottningholm. Holmen har varit ägd av adligt fint folk en gång i tiden men nu är den mest känd för att hushålla pensionärer. Haha så kul med klyschor på stadsdelar och jag älskar Stockholms fantastiska historia. På Östermalm bor det bara gamla snorkiga tanter med små fula hundar och brats med kotlettfrisyrer och rosa pikéskjortor. På Söder bor det bara bögar, hipsters och journalister. I Vasastan hamnar alla andra som inte har någon riktig identitet. De enda riktigt coola är väl de som bor i Gamla Stan. De är verkligen ubercoola.

 

kungsholmen

 

Så nu har jag bott på Söder mest (som jag älskar, my playground my backyard) , men även på Norrmalm vid Hötorget (nära till allt) , på Östermalm (sjukt trist), Djurgården (bästa ever, vid Waldemars Udde och Italienska ambassaden som många tycker är Sveriges vackraste plats), och nu på Kungsholmen. Saknas bara Vasastan och Gamla Stan så har jag lyckas rumla runt på alla stadsdelar. Men nu bodde jag ju senast i Hammarbyhöjden. Söder om söder är faktiskt otroligt fint. Jag upptäckte hela jäkla Nacka naturreservat som jag inte ens visste fanns. Badat och solat vid Söderbysjön vilket är min nya favvoplats. Nästan mitt i stan men ändå mitt i djungeln lixim 🙂

 

IMG_0019

 

Så vad kan jag om Kungsholmen då? Annat än att jag tycker stadsdelen borde byta namn till Västermalm vilket jag uppenbarligen inte är ensam om. Norrmälarstrand i solen är ju en glimrande klassiker. Picknick och parklekar i Rålis och Smedis är ju något man gjort tusen gånger och en av stans bästa andningshål. Smedis (Smedsuddsbadet) är väl även badplatsen nummer ett för snygga människor som vill visa upp sig i denna stad och där man ser ner på Långhålmsbadet på andra sidan vattenspegeln. Sjukt kul allt sånt här tycker jag! Jag finns på bild i Smedis där alla tror jag är i typ en Asiatisk djungel men denna bild är faktiskt här ifrån! Fotat rätt mycket här faktiskt.

 

DjungelGeorg kopia

 

Mina två favvorestauranger på K-holmen är Lilla Capri, ett supermysig och prisvärd italienare som jag älskar att käka lunch på. Pizza har de men jag äter alltid fläsknoisette med bea. Ett snutställe med, alla Kronobergskonstaplar käkar här. Sen är nog stans bästa tapas på Mamas & Tapas på Scheelegatan helt suverän! Nu har jag fått rekommendation att kolla in Orangeriet nedanför Kungsholmstorg vid macken på Norr Mälarstrand. Ser dömysigt ut.

 

smedsuddsbadet-arkiv

 

Jag har helt gett upp att tro vad livet ger en och vad man hamnar. Efter att ha sagt ungefär tusen gånger att ”jag skulle säga att du är galen om du sa detta skulle hända mig” så vet jag att hålla tyst numera. Man vet aldrig vad livet har i sitt sköte. Mest galna förbluffande överraskningar har jag noterat. Det jag älskar med livet. Kan knappt bärga mig för vad som kommer hända härnäst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.