Las Vegas har blivit en av USA:s hetaste hockeystäder och det är tack vare hemmalaget Vegas Golden Knights stora framgångar. NHL-ligans yngsta lag har slagit sig in bland de allra största klubbarna och fortsätter storsatsa. Bland annat är svenske William Karlsson och svenska fans har verkligen anledning till att åka och titta på någon av matcherna under vintern och våren. 

Svensk supersuccé

NHL-fans som tycker om att se svenska spelare på amerikansk is kommer glädjas av att höra att William Karlsson kommer att stanna kvar i Vegas Golden Knights i hela åtta säsonger. Svensken kom till det nybildade laget under deras första säsong 17/18 och imponerade redan då på klubben. Då gjorde han 43 mål och 35 assist på 82 matcher. Förra här säsongen kom han inte upp i samma siffror men kunde ändå stoltsera med 24 mål och 32 assist. Det är ett superkontrakt som 26-åringen från Märsta har skrivit på och han kommer att få en lön på 5,9 miljoner dollar per säsong, enligt https://www.expressen.se/sport/hockey/nhl/ vilket motsvarar närmare en halv miljard svenska kronor. 

Förhoppningsvis kommer det att spä på viljan att göra fler mål. Hur många mål det slutligen blir och vilka vem som kommer få äran att lyfta Stanley Cup-bucklan nästa gång återstår fortfarande att se, på exempelvis https://www.betfair.se/exchange/plus/ är oddsen för att det blir Vegas Golden Knights just nu 11.00.  Boston Bruins och Colorado Avalanche är de största förhandsfavoriterna men det finns fortfarande utrymme för andra. Senast gick Stanley Cup-titel till en annan förstagångsvinnare, nämligen St Louis Blues. 

Planera hockeyresan i tid

Det kan vara knepigt att få tag i biljetter till en NHL-match och framför allt när det är två högprofilerade lag som möter varandra. Säsongen är nu i full fart och hockeystämningen är på topp i Las Vegas. Vegas Golden Knights har spelat sammanlagt sju matcher under försäsongen och mötte utöver Arizona också Colorado Avalanche, Los Angeles Kings och San Jose Sharks, där en annan Karlsson (Erik) har skrivit på ett 8-årskontrakt, enligt www.dn.se/sport/ishockey/.  Grundserien har nu varit i gång i strax under två månader och spänningen tätnar. 

Om man vill åka och titta på en match rekommenderas det att köpa biljetter i god tid. De allra bästa platserna går först och är prioriterade till medlemmar, även om det ofta finns flera bra platser att välja mellan. Köp alltid dina biljetter via auktoriserade återförsäljare som Ticketmaster för att vara säker på att du faktiskt får se matchen. Vänta heller inte med att boka hotell eller andra boendeformer. Rummen bokas upp snabbt när det vankas hockeymatcher och det finns en risk att priserna stiger ju längre man väntar.

(Källa: Unsplash)
 

Att se på hockey i Las Vegas är en upplevelse som är få förunnad. Utöver högklassig ishockey finns allt annat staden erbjuder i form av sport, underhållning och nöjen. Vegas Golden Knights kommer att vara extra hungriga på att ta sig till Stanley Cup i år och matcherna i grundserien förväntas fortsätta bjuda på riktigt grym hockey. 

Ett svar på ”NHL-staden Las Vegas”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.